2024. május 16. - Mózes, Botond

Obamáék megkezdték a tanulást

A hétvégén Washingtonba települt Barack Obama megválasztott amerikai elnök két gyereke, a 7 éves Sasha és a 10 éves Malia hétfőn megkezdte a tanulást a Sidwell Friends protestáns, kvéker magániskolában. A gyerekeket, akik hamarosan a washingtoni "első lán
2009. január 6. kedd 17:15 - Hírextra
A lányok - akik szüleikkel átmenetileg, a január 20-i hatalomátadásig a Fehér Ház tőszomszédságában levő elegáns Hay-Adams szállodában laknak - reggel 7.10-kor indultak iskolába, egy hat járműből álló gépkocsioszloppal. A biztonsági kíséret 20 perccel később, a tanítás kezdete előtt fél órával megérkezett Malia észak-washingtoni iskolájához, majd Sashát vitték a külön helyen, Bethesdában működő általános iskolába 8-ra, ahol 8.30-kor kezdődik az első óra.

A Sidwell Friends magániskola tanulója volt korábban Chelsea Clinton, a Clinton-házaspár lánya is Bill Clinton elnöksége idején. Michelle Obama képviselője korábban elmondta: a leendő first lady sok iskolát számításba vett, végül úgy döntött, hogy lányai számára is a Sidwell Friends a legmegfelelőbb tanintézet.

Az Obama-család minden felhajtás, hivatalos fogadó bizottság és ünnepség nélkül költözött be a fővárosba, több mint két héttel a január 20-i elnöki beiktatási ünnepség előtt. Barack Obama és felesége azért döntött a korai Washingtonba költözés mellett, hogy Malia és Sasha időben, a többi gyerekkel együtt kezdhesse meg tanulmányait.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását