2024. május 20. - Bernát, Felícia

Vízikutyát kapnak Obama lányai?

Két kutyafajta verseng az Obama-család kegyeiért: Barack Obama leendő amerikai elnök közölte, hogy két lánya labrapudli keveréket vagy portugál vízikutyát kap a Fehér Házba.
2009. január 13. kedd 12:30 - Hírextra
Az Egyesült Államok lélegzetvisszafojtva figyeli, vajon milyen "első kutyát" választ az ország első famíliája. Barack Obama már az elnökválasztás estjén megígérte kislányainak, a 10 éves Maliának és a 7 éves Sashának, hogy vesznek nekik egy négylábút, ha beköltöznek az elnöki rezidenciába.
A Bush-család két legendás fekete ebe, Barney és Miss Beasley, mindketten skót terrierek, hamarosan Bushék új texasi házának kertjében fognak szaladgálni a Fehér Ház parkja helyett. Az Egyesült Államok új első ebének kiléte még nem ismert, Obama korábban csak annyit közölt, hogy Malia allergiája miatt úgynevezett hipoallergén kutyát keresnek, amelyet örökbe szeretnének fogadni egy állatmenhelyről.

"Nehezebb (kutyát) választani, mint kereskedelmi minisztert" - mondta mosolyogva Obama az ABC televíziónak adott interjúban (a korábban kiválasztott Bill Richardson új-mexikói kormányzó visszalépett a miniszteri jelöléstől).

A majdani elnök tájékoztatása szerint úgy tűnik, a család leszűkítette a választást két közepes nagyságú kutyára: vagy egy labrapudlit (a labrador retriever és a pudli keverékét) vagy egy portugál vízikutyát fognak keresni.

A Közel-Keletről származó portugál vízikutyát a nyugat-európai országban halászkutyaként, vízi futárként használják évszázadok óta. Intelligens, éber házőrző. Az 1980-as években keresztezéssel született labrapudli vadászkutya, különösen barátkozó természetű, könnyen kiképezhető. Előbbi nagy figyelmet, sok foglalkozást igényel, utóbbi viszont napi fél órás sétával beéri. Mindkét fajta hipoallergén besorolású, nem hullajtja szőrét és tekintélyes demokrata támogatókat tudhat maga mögött. Ted Kennedy szenátor két portugál víziebe, Sunny és Splash gyakran megfordul a Capitolium folyosóin, Joe Biden leendő alelnököt pedig Brother nevű labrador-pudli keverékével látni sokszor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását