2024. május 14. - Bonifác

Fokozódó lottóláz

Tovább fokozódik a lottóláz Szlovákiában. Miután a szerdai húzáson sem vitte el senki a jackpotot, a főnyeremény összege 10,85 millió euróra (3,05 milliárd forint) emelkedett. A következő sorsolásra vasárnap kerül sor - közölte a Tipos szerencsejáték társ
2009. január 15. csütörtök 13:10 - Hírextra
A szlovákiai szerencsejátékok történetében ez rekordnagyságú tét. Nem véletlen tehát, hogy a fogadóirodákban gyakoriak a hosszú sorok, mert a rendkívüli összeg miatt országszerte a korábbi hetekben szokásosnál jóval többen töltik ki a lottószelvényeket. A pozsonyi sajtó szerint nemcsak a szlovák állampolgárok pályáznak a pénzre, hanem a szomszédos országok lakóinak ezrei is. Az egyre növekvő lottóláz ugyanis a szomszédos országok határ menti vidékeit is már elérte.

Magyarországról, Lengyelországból és Csehországból az emberek ezrei mennek át Szlovákiába, hogy feladják szelvényeiket.

Szlovákiában a szerencsejátékban szerzett nyeremény után nem kell adózni, így a nyertesnek a teljes összeget fizetik ki. "A nyereség után Szlovákiában nincs adó. A teljes összeget abban az esetben is kifizetjük, ha a nyertes cseh, vagy más külföldi állampolgár" - közölte az MTI tudósítójával Barbara Písecká, a Tipos szerencsejáték társaság szóvivője.

"Miután most már hatalmas összegről van szó, a nyertesnek személyesen kell bejönnie a Tipos pozsonyi központjába, hogy felvehesse a pénzt. A nyertesnek a húzástól számítva 35 napja van erre. Ennél hosszabb idő után a pénzt már nem fizethető ki a nyertesnek" - magyarázta a szóvivő.
Hozzátette: az üres szelvényekből most már nem lesz hiány, mint ahogy az az év elején több helyen is előfordult. "A korábban megszokott mennyiség több mint tízszeresét rendeltük meg. Elégnek kellene lennie" - jegyezte meg Písecká.

A szlovákiai lottóban a főnyereményhez hat számot kell eltalálni. Matematikai számítások szerint ennek esélye nagyjából egy a 14 millióhoz. A mostani, rekordnagyságú főnyeremény majdnem egy éve, pontosabban 2008 áprilisa óta halmozódik.

Az eddigi legmagasabb főnyereményt - 3,39 millió eurónak megfelelő szlovák koronát - 2007 novemberében vitte el a szerencsés nyertes.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását