2024. május 17. - Paszkál

Miért jobbak a fiatalabb férfiak?

Sok embert vonzanak az olyan kapcsolatok, amikor a két fél között a kelleténél kicsit nagyobb a korkülönbség. Jó példa erre Mary Zsuzsi, aki a minap jelentette be, hogy barátja még csak 21 éves. De vajon ennek mi lehet az oka?
2009. január 21. szerda 07:31 - Kővári Adrienn
A pszichológusok szerint, aki vonzódik a jóval idősebb nőkhöz, vagy férfiakhoz, és csak velük képes párkapcsolatot létesíteni, akkor az az ember vagy anya-, vagy apakomplexusban szenved. Ennek több oka is lehet. Az olyan férfiak nagy része, akik anyakomplexusban szenvednek, általában egykék. Elképzelhető, hogy annyira mély benyomást tett a gyermekre az egyik szülő, hogy ezért keresi a párkapcsolataiban is őt, de az is lehet, hogy korán elvesztette az édesanyját, vagy az édesapját. Viszont felmerülhet még a bántalmazás is, mint szélsőséges ok.

Sokszor az idősebb fél fiatalabbnak érzi magát koránál, ezért is dönt a fiatal partner mellett. Hiszen van az úgy, hogy egy 60 éves ember sokkal inkább érzi magát 30-nak, és nem csak ezt vallja, hanem mentalitásában is úgy viselkedik. Ez természetesen a fiatalabbakról is elmondható, hogy érettebbek a maguk korosztályánál, és ezért sem képesek velük megtalálni a közös hangot, nem képesek arra, hogy kapcsolatot teremtsenek a velük egy idősekkel.

Az is magyarázza az ilyen kapcsolatokat, hogy az idősebb feleknek imponáló, ha például egy 20 évvel fiatalabb nő vagy férfi vonzódik hozzájuk. Érthetően élnek a helyzettel, hiszen fiatalabbnak érzik magukat, ha egy fiatalabb partnert tudhatnak maguk mellett.

Hogy ez a szerelem mennyire lesz tartós, az már a feleken múlik. Nem kizárt, hogy tényleg szeretik egymást, önmagukért és nem amiatt, hogy felvágjanak fiatalabb vagy idősebb partnereikkel. A környezet általában nem sok esélyt szokott adni az ilyen párkapcsolatoknak, tény, hogy ezek elég extrémek. Hiába érzik lelkileg közel egymáshoz magukat a felek, a 20-30 éves korkülönbség sok lehet.

Egy kis hazai szemléltetés

Mary Zsuzsi jó példa erre, ő amúgy is híres extrémebb párkapcsolatairól. A minap bejelentette, hogy egy 21 éves fiúval, férfival jár. Szerinte párja, Tamás sokkal érettebb koránál, ezért is értik meg olyan jól egymást. Semmi furcsát nem talál kapcsolatukban, mindent ugyanúgy csinálnak, mint egy normális pár. De azért a 40 év, azért mégiscsak 40 év.

Valószínű, hogy Mary Zsuzsi és párja is valamilyen komplexusban szenved, bár az énekesnő szerelemről beszél. Tamás édesanyja volt a kerítő ebben a kapcsolatban, de szerinte fia még sosem volt ilyen boldog senkivel sem. Tamás nem csak, hogy szerelmes Mary Zsuzsiba, hanem nagy rajongója is, elkíséri minden koncertjére, fellépésére, szereti a zenéjét.

Ha valaki komplexusos, nem igen tud ellene mit tenni, hiszen akarata ellenére vonzódik az idősebb partnerekhez. Velük képes kapcsolatot teremteni, kommunikálni. Sokszor nem tartósak ezek az együttlétek, mert az ilyen emberek folyamatosan keresik azt, aki leginkább hasonlít valamelyik szülőjükre. Az idősebbek is vélhetőleg inkább fognak továbbra is náluknál fiatalabb partnereket keresgélni, de ez egyén függő is. Van, aki tényleg fiatalodni akar párja mellett, és kihasználja az adott helyzetet, de azért olyan is akad, akinek tényleg az ember tetszett meg, s nem a fiatal kora.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását