2024. május 10. - Ármin, Pálma

Robert de Niro így is rajtaveszt

Robert de Niro amerikai filmszínész étteremlánca peren kívüli megegyezést köt a borravaló elosztása körül pincérekkel kirobbant vitában.
2009. február 2. hétfő 13:20 - Hírextra
Az egyezség értelmében a Nobu japán étteremlánc 2,5 millió dollárt (584 millió forint) fizet három New York-i vendéglő jelenlegi és korábbi munkatársainak.

A pert két pincér indította 2007-ben több száz alkalmazott nevében. A beadvány szerint arra kényszerítették őket, hogy osszák meg a borravalót az elitvendéglők vezetésével, és nem kapták meg a túlórákért járó fizetséget.

A Nobu Robert de Niro és Macuhisza Nobujuki japán sztárszakács közös vállalkozása. 1994-ben alapították, és azóta már világszerte 16 éttermet nyitottak. A megállapodás az első vendéglő, a New York-i Tribeca negyedben nyitott Nobu, valamint a Nobu 57 és a Nobu Next Door jelenlegi és volt alkalmazottaira vonatkozik, akik 2001 és 2008 augusztusa között dolgoztak a cégnél. A peren kívüli egyezség értelmében fejenként átlagosan 3300 dollárt kapnak. A megállapodásról február 6-án tartanak bírósági meghallgatást.

Az utóbbi két évben számos per indult hírességek New York-i vendéglői ellen munkajogi visszásságok miatt. A beperelt helyek között van például Justin Timberlake Southern Hospitality nevű barbecue-étterme és Jay Z bárja, a 40/40 Club.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását