2024. május 19. - Ivó, Milán

Börtönt kapott a taxist megtámadó nőt

Jogerősen húszhónapos letöltendő börtönre ítélte csütörtökön a Keszthelyi Városi Bíróság azt a fertődi nőt, aki tavaly januárban üvegcseréppel többször is megvágott egy taxist, majd hasonló módon el akarta rabolni egy nő táskáját.
2009. február 5. csütörtök 16:40 - Hírextra
A 38 éves asszony 2007 karácsonya után megromlott családi viszonyai miatt elvált férje iratait, bankkártyáit és édesanyja autóját magához véve elhagyta az otthonát. Csaknem két hétig balatonfüredi, hévízi és keszthelyi szállodákban lakott álnéven, és mindannyiszor fizetés nélkül távozott.

A múlt év januárjában egy keszthelyi taxival Vonyarcvashegyre vitette magát, majd a megállított autó vezetőjét váratlanul egy üvegcseréppel többször is megvágta. A nő - táskáját hátrahagyva - elmenekült, de három nappal később hasonló támadásra szánta el magát.

A keszthelyi vasútállomás közelében egy asszonytól akarta elrabolni a táskáját, a nőt többször is megvágva egy üvegcseréppel. Messzire azonban nem jutott, a közelben elfogták a rendőrök. Mindkét esetben könnyebb sérüléseket okozott.

A bíróság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, rablási kísérlet, két rendbeli súlyos testi sértés és más bűncselekmények miatt ítélte húszhónapos börtönre az asszonyt, aki 13 hónapja előzetes letartóztatásban van. Az ügyész és a védő is elfogadta az első fokon meghozott ítéletet, így a kedvezményeket beszámítva az asszony két hónap múlva szabadulhat.

Az ítélet indoklásában elhangzott: a bíróság bizonyítottnak látta és enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a nő személyiségzavarokkal küzd, családi helyzete megrendült, és két kiskorú gyermeke van. Nem találtak magyarázatot a tetteire, azonban az igazságügyi pszichológiai vélemények alapján sem volt kimutatható betegségre visszavezethető ok, pedig korábban többször is állt pszichiátriai kezelés alatt.

A büntetlen előéletű asszony részletes vallomást tett, megbánta a tettét, és még a bírósági eljárás során rendezte az elmaradt szállodai számlákat. A bíróság szerint nem megélhetési bűnözőről kellett dönteni, és a számos enyhítő körülmény mellett valószínűsíthető, hogy kellő elrettentő ereje van az asszony esetében a viszonylag enyhe börtönbüntetésnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását