2024. május 19. - Ivó, Milán

Magyarok táncestje Euórpában

A Frenák Pál Társulat Mennono című előadásával indította útjára Seul sur Scene című új táncszínházi sorozatát a brüsszeli magyar kulturális intézet. A Harangozó Gyula-díjas táncművész-koreográfus darabját szombaton Párizsban láthatja a magyar intézet közö
2009. február 6. péntek 19:50 - Hírextra
A Brüsszeli Magyar Kultúra névre keresztelt magyar kulturális intézet pénteki közlése szerint nagy sikert aratott a belga fővárosban Frenák Pál koreográfiája, a Mennono, amelyet a tradicionális japán tánc, a bhuto ihletett, s amelyet csütörtökön este Várnagy Kristóf előadásában láthatott a brüsszeli közönség.

A Párizsi Magyar Intézet szombaton induló, Café de la danse (Kávéházi táncok) című sorozatában ezentúl minden hónapban bemutatkozhat egy-egy kortárs, modern vagy klasszikus táncegyüttes.
A nyitóelőadáson Frenák Pál két koreográfiáját, a Trace és a Mennono című darabokat láthatják az érdeklődők. A Trace egy magányos férfi keserveit mutatja be, míg a Mennono a Japánban eltöltött hat hónap emlékét eleveníti föl. Mindkét darabban Várnagy Kristóf táncol szólót.

Frenák Pál 1989-ben Párizsban alapította meg társulatát, majd 10 évvel később fiatal magyar táncosokkal bővítette, s alakította a társulatot párizsi és budapesti székhelyű együttessé - olvasható a Párizsi Magyar Intézet közleményében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását