2024. május 19. - Ivó, Milán

Új oktatási javaslat

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési határozati javaslatot terjeszt a parlament elé, hogy a kormány dolgozza ki a pénzügyi alapismeretek oktatásának feltételeit a közoktatásban - jelentette be Rétvári Bence, az Ifjúsági Kereszténydemokrata S
2009. február 11. szerda 14:50 - Hírextra
Fülöp Attila, az IKSZ gazdasági munkacsoportjának elnöke elmondta, hogy az elmúlt négy évben jelentősen megnőtt a lakossági hitelállomány, amely 2.700 milliárd forintról hétezermilliárd forintra duzzadt.

Ezen belül is az aktív pályájukat megkezdő fiatalokat inkább érintő, öt éven túli lejáratú, elsősorban devizában felvett lakáscélú hitelek állománya 120 milliárd forintról 2.300 milliárd forintra nőtt.
A kereszténydemokrata politikusok szerint a fiatalok nem kapnak megfelelő információkat ahhoz, hogy felelősen tudjanak dönteni hitelfelvételeik ügyében.

Fülöp Attila elmondta, hogy a fiatalok nem megfelelő informáltsága áll a háttérben, nem tudják megfelelően értékelni a várható kockázatokat, hiányoznak a szükséges pénzügyi ismereteik.

Rétvári Bence elmondta, hogy a pénzügyi intézmények és az ezeket felügyelő állami szervezetek tájékoztatása egyre inkább részletes és pozitív, de ez nem válthatja ki az oktatásban, a képzésben megszerezhető ismereteket.

Mint fogalmazott: a bajt nem kezelni, hanem megelőzni kell, ezért javasolják Hofmann Rózsa képviselőtársával együtt egy olyan határozat elfogadását a Parlamentben, amelynek alapján a kormány kidolgozhat egy koncepciót. Ennek alapján akár már idén szeptemberben be lehetne vezetni a pénzügyi alapismeretek oktatásának feltételeit a közoktatásban - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását