2024. május 18. - Erik, Alexandra

Nem szervezett szélsőségesek támadtak

A hatóságok szerint jelenleg kizárható, hogy a közelmúltban romák ellen elkövetett fegyveres, Molotov-koktélos támadásokat szervezett szélsőséges csoportok követték el.
2009. február 27. péntek 09:25 - HírExtra
Rendőrségi és nemzetbiztonsági források szerint néhány fős csoportban, de "politikailag függetlenül", lényegében találomra támadják meg a cigánytelepek szélén álló épületeket - írta a napilap.

A titkosszolgálatok pedig - bár fontos szerepet kapnak a nyomozásban - nem tekintik nemzetbiztonsági ügynek a történteket - írta a Népszava.

A lap úgy tudja, hogy a megkésett helyszínelés ellenére az alapvető nyomokat sikerült rögzíteniük a szakembereknek, a rendőrség vezetése pedig ma már igen bizakodó az eredményes felderítést illetően.

A pénteki Blikk információi szerint nemcsak a nagycsécsi és a tatárszentgyörgyi támadások között lehet összefüggés, de a tavaly júliusi galgagyörki támadás is ennek a sorozatnak a része. A lap úgy tudja: a hatóságok vizsgálják annak lehetőségét is, hogy egy 3-4 fős csoport követte el a kettős gyilkosságot.

Eközben a Magyar Nemzet pénteki számában arról írt, hogy külföldi szakértőt kértek fel a magyar nyomozók a tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság elkövetőinek megtalálásához.
A Nemzeti Nyomozó Iroda az elkövetők úgynevezett pszichológiai profiljainak megrajzolására kérte a külföldi szakértőt. Megpróbálják meghatározni például a támadók életkorát, nemét, családi állapotát, iskolázottságát, intelligenciáját - olvasható a napilapban.

A Magyar Nemzet emlékeztetett arra, hogy a tervek szerint pénteken hozzák nyilvánosságra annak a vizsgálatnak az eredményét, amely megállapítja, hibáztak-e a Tatárszentgyörgyön helyszínelő rendőrök.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását