2024. május 18. - Erik, Alexandra

Kongresszust tart az MPP

A párt területi szervezeteinek többsége az elmúlt napokban megtartotta a március 14-i gyergyószentmiklósi kongresszust megelőző küldöttgyűlését.
2009. március 5. csütörtök 14:31 - HírExtra
A legtöbb helyen még nincs egységes álláspont arról, hogy megerősítik-e a pártelnöki tisztségben Szász Jenőt. A megyei küldöttgyűlésekről és Szász Jenő esélyeiről két kolozsvári napilap, a Szabadság és a Krónika közölt csütörtöki számában összeállítást.

Szász az elmúlt napokban több olyan pártszervezet ülésére is ellátogatott, ahonnan olyan hírek érkeztek, hogy tisztújítást szeretnének a párt élén. Részt vett vasárnap a kolozsvári, és kedden a sepsiszentgyörgyi megyei küldöttgyűlésen. Mindkét helyen kifogásolta a korábban megválasztott kongresszusi küldöttség listáját, és új személyek megválasztását javasolta, valamint azt, hogy a gyergyószentmiklósi kongresszuson a küldöttek mellett a meghívottak is rendelkezzenek szavazati joggal. A Szabadság napilap ezt úgy értékelte, hogy "az MPP elnöke hatalmának megőrzése érdekében bármit képes megtenni".

Szász Jenő egyik lehetséges kihívójának tartott Csinta Samu, az MPP Kovászna megyei ügyvezető elnöke a tisztújításról azt nyilatkozta a Krónikának, hogy a március 14-i napirendi pontokat a kongresszus előtti utolsó országos elnökségi ülésen fogják meghatározni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását