2024. május 19. - Ivó, Milán

Az IRA újra visszatért a terrorizmus térképére

Az Ír Köztársasági Hadsereg (IRA) egy magát Valódi IRA-nak nevező szakadár csoportja magára vállalta vasárnap azt a támadást, amelyet egy észak-írországi brit kaszárnya ellen hajtottak végre előző éjjel, két brit katona halálát és több sérülést okozva.
2009. március 8. vasárnap 20:59 - HírExtra
A Valódi IRA a Sky tv-csatorna jelentése szerint egy dublini újságnál, a The Sunday Tribune-nál jelentkezett, hogy közölje: emberei hajtották végre az akciót. Az illető használta azt a kódot, amely alátámasztja az ilyen hívások valódiságát. Egyáltalán nem mentegetőzött két civil megsérülése miatt, hanem azt mondta, hogy ők (egyébként pizzaárusok) is "a brit korona kollaboránsai". Mint mondta, a közeli napokban több részletet is elárulnak.

A magát Valódi IRA-nak nevező csoport 1997-ben alakult, szembehelyezkedve az észak-írországi a megbékélési folyamattal. Ez a csoport követte el 1998. augusztus 15-én a 29 éves konfliktus legvéresebb merényletét: Omaghban 29 embert öltek meg.

A massereenei laktanya kapujában két katona halt meg a golyózáporban szombat éjjel, két másik és két civil pedig megsebesült. Az egyik sebesült állapota válságos.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását