2024. május 18. - Erik, Alexandra

Merkel: szigorítani kell a fegyvertartást!

Szigorítani akarja a fegyvertartást a winnendeni, 16 halálos áldozattal járó mészárlás után Angela Merkel német kancellár.
2009. március 15. vasárnap 10:46 - HírExtra
A kormányfő a német közrádiónak adott, vasárnap elhangzó interjúban leszögezte: valószínűleg nem lehet megakadályozni teljesen az ilyen vérfürdőket, de a tragédia egyik tanulsága, hogy különösen szigorúan kell ellenőrizni a fegyvertartást, hogy be kell tartani az erre vonatkozó szabályokat.

Merkel felvetette annak lehetőségét is, hogy "váratlan ellenőrzéseket" tartanak. Egyúttal megemlítette az interneten látható erőszakos videót problémáját is. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy "nem segít az internet szabadságának állandó követelése".

Egy tizenéves ámokfutó szerdán volt iskolájának kilenc diákját és három tanárát lőtte le, majd menekülés közben újabb három emberrel végzett, végül öngyilkos lett. A gyilkos, aki imádta a fegyvereket és a horrorfilmeket, apja Beretta típusú pisztolyával követte el a vérengzést. Feltehetően megtudta annak a páncélszekrénynek a nyolc számjegyű kódját, ahol az apja egy 15 legálisan vásárolt fegyverből álló arzenált tartott.

A német kancellár várhatóan részt vesz a március 21-én Winnendenben az áldozatok tiszteletére rendezett hivatalos megemlékezésen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását