2024. május 19. - Ivó, Milán

Etnikai tisztogatást végez Izrael

Etnikai tisztogatással vádolta meg a Palesztin Hatóság csütörtökön Izraelt, miután a helyi hatóságok az elmúlt hetekben házbontási végzések tucatjait kézbesítették a zsidó állam által megszállt, arabok lakta Kelet-Jeruzsálemben.
2009. március 19. csütörtök 20:23 - HírExtra
Nabíl Abu Rudeina, Mahmúd Abbász palesztin elnök szóvivője úgy nyilatkozott, hogy a "megszálló hatalom kormánya" és a jeruzsálemi városvezetés "példátlan hadjáratot" indított a jeruzsálemi arab jelenlét ellen több tucat ház lebontásával és további több tucat házbontási végzés kézbesítésével. Rudeina szavai szerint "szervezett etnikai tisztogatásról, hadjáratról" van szó, amelynek célja "a város elzsidósítása és az arab lakosság kilakoltatása".

A jeruzsálemi városvezetés az elmúlt hetekben házbontási végzések tucatjaiban rendelte el a megítélése szerint engedély nélkül felhúzott kelet-jeruzsálemi épületek lebontását. A palesztin lakosság fellázadt az utasítások ellen.

Izrael nagyon kevés építési engedélyt ad ki Kelet-Jeruzsálem mintegy negyedmilliós arab lakossága számára, amely a városrészt a remélt független palesztin állam fővárosává szeretné megtenni. A zsidó állam viszont azt vallja, hogy Jeruzsálem "egy és oszthatatlan". Az ENSZ már szintén aggodalmának adott hangot a jeruzsálemi palesztin lakosságot sújtó izraeli intézkedések miatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását