2024. május 16. - Mózes, Botond

Már csak a jegyüzérek segíthetnek

Sok rajongó háborodott fel a Moszkvában megrendezésre kerülő Eurovíziós Dalfesztivál előtt, mert már csak a jegyüzéreknél, az eredetinél többszörös áron lehet belépőjegyhez jutni.
2009. március 24. kedd 06:46 - HírExtra
Az Olimpiai Arénában, ahol május 16-án tartják a verseny döntőjét, tapintható a feszültség. A kasszánál tábla hirdeti, hogy a két elődöntőre és a döntőre is minden jegy elkelt. A moszkvaiak amiatt panaszkodnak, hogy csak a televízióban láthatják majd a 40 ország előadóit felvonultató műsort, illetve amiatt, hogy a rendőrség nem tett semmit a jegyüzérek ellen.

A rendező, az Első Csatorna állami televízió ígéretei szerint a 35 000 férőhelyes olimpiai stadiont csodálatos fantáziavilággá fogják alakítani, és mindez 20 millió euróba kerül majd. Az első napon 6000 jegyet adtak el. Bár az eredeti jegyárak 20 és 650 euró között mozogtak, nem hivatalos internetes honlapok szerint akár 70 ezer rubelt - azaz 1500 eurót - is elkérnek egy-egy belépőjegyért a feketepiacon.

Internetes blogok és orosz újságok kritikája szerint már lehetetlen legális úton jegyhez jutni. Illegálisan azonban tetszőleges mennyiségű jegy vásárolható, természetesen a meghirdetett ár többszöröséért. Egy magát Grisának nevező jegyüzér elmondása szerint nem látszik meg az üzleten a válság hatása: már az első hónapban elkapkodták a legdrágább jegyeket.

A moszkvai zenebarátok panasza szerint az internetes jegyrendelés sem működik, a telefonvonalak pedig állandóan foglaltak. Az NDR német televízió rajongói lapja szerint pedig még ahhoz sem vették a fáradságot a szervezők, hogy a rendezvényre vonatkozó információkat angolra is lefordítsák a külföldiek számára.

A jegyek körüli bonyodalom csak tetézte az eddigi zavart az idei Eurovíziós Dalfesztivál körül. Moszkva polgármestere, Juri Luzskov ugyanis korábbi kijelentéseiben felhívta a homoszexuális zenerajongók figyelmét, hogy jobban tennék ha "fedezékbe vonulnának", mivel sem a rendőrség, sem az igazgatóság nem tűri meg nyilvános fellépéseiket.
Emellett az oroszok nemzeti büszkesége is sérült már.

Sokan ugyanis sérelmezik, hogy Oroszországot az ukrán Anasztaszija Prihogyko képviseli majd dalával.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását