2024. május 19. - Ivó, Milán

Befejezték a terrorellenes háborút?

Az amerikai hadügyminisztérium "befejezte" a terrorellenes háborút, ejtette el ezt a szót a Pentagon.
2009. március 25. szerda 19:05 - HírExtra
Az Obama-kormány vezető tisztségviselői már korábban jelezték, hogy szándékuk szerint megválnak a Bush-éra egyik leggyakrabban használt kifejezésétől. A beszédírók és más alkalmazottak a héten kaptak értesítést arról, hogy a "globális terrorellenes háború" helyett a jövőben a "bizonytalan tengerentúli művelet" alkalmazandó. A Pentagon úgynevezett biztonsági felülvizsgálati irodájának üzenete szerint a jelenlegi kormány kerülni kívánja a "hosszú háború" vagy a "globális terrorellenes háború" kifejezést.

A The Washington Post megjegyezte: a Bush-kormány magas rangú tisztségviselői már évekkel ezelőtt fel akartak hagyni a globális terrorellenes háború kifejezés használatával.

Helyette egy másik elnevezést igyekeztek találni, amelyik jobban tükrözi a nemzetközi terrorizmus elleni küzdelem jellegét. Az egyik javasolt alternatíva a "globális küzdelem az erőszakos szélsőségesség" ellen volt. Bár ez sokak szerint közelebb állt a valósághoz, nem volt annyira frappáns, mint az eredeti. Bush egy fehér házi tanácskozáson végül elvetette a módosítást. Úgy határozott, hogy számára a terroristák elleni küzdelem mégiscsak háborút jelent, így mindenki maradt a globális terrorellenes háború kifejezésnél.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását