2024. május 19. - Ivó, Milán

39 milliós büntetés filmletöltésért!

130 ezer euró - mintegy 39 millió forint - összegű, rekordnak számító kártérítés megfizetésére ítélte egy francia bíróság Sébastien Budin postást, akit azzal vádoltak, hogy illegális filmletöltéshez nyújtott segítséget portálján.
2009. április 5. vasárnap 19:17 - HírExtra
A 26 éves fiatalember a film és az internet rajongójaként saját webhelyet hozott létre stationdivx.com címen, erre feltette az általa kedvelt filmek adatait, továbbá azokat a kulcsszavakat, amelyek segítségével más rajongók letölthették az erre specializálódott kalózportálokról a szóban forgó filmeket.

A 20minutes.fr portál jelentése szerint a stationdivx.com több mint egy éven át segítette az illegális filmletöltéseket, a 130 ezer euró a 20th Century fox, a Warner, a Disney és más filmgyáraknak Sébastien Budin által fizetendő kártérítés összege.

A postás, aki fellebbezett az ítélet ellen, azzal védekezett, hogy ugyanazokat a kulcsszavakat a Google-on is meg lehet találni, s hogy nem vélte törvénysértőnek eljárását - ő csak más filmrajongóknak akart segíteni, önzetlenül.

A felsőbb fórum döntésére várva Sébastien Budin "segítseteknekem" (www.soutenezmoi.free.fr) címen új portált is nyitott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását