2024. május 19. - Ivó, Milán

Kölyökkutya a Fehér Házban!

Ő Bo, a várva várt washingtoni kutyakölyök, akit Edward Kennedy szenátor ajándékozott az elnöki családnak.
2009. április 12. vasárnap 18:50 - HírExtra
Barack Obama elnök két lánya választott a kis kutyának nevet Bo Diddley (1928-2008), a legendás afroamerikai gitáros-énekes, a blues és a rock neves előadója után.

A fővárosi újságírók hónapok óta találgatták, mikor érkezik meg az Obama által lányainak már tavaly megígért eb a Fehér Házba. Bo hivatalosan csak kedden debütál a nyilvánosság előtt, a róla szóló hír azonban már szombat éjjel kiszivárgott.

A két Obama-lány, Malia és a Sasha nemcsak a gitáros-énekesre emlékezett a névadással: unokatestvérük macskájának is Bo a neve, és édesanyjuk, Michell Obama apjának beceneve Diddley volt - olvasható a vasárnapi The Washington Postban, amely képpel illusztrált, címoldalas, a szomáliai kalózdrámáról szóló anyagnál is terjedelmesebb cikkben számolt be a kutyáról.

Bo kitűnően alkalmas lesz a fehér házi fogadásokra: szmokingfekete szőre, fehér mellénye és mancsai vannak, pofácskáját kackiás kecskeszakáll díszíti.

Az annak idején a Watergate-botrányt leleplező The Washington Post büszkén tudatta, hogy ők írták meg először: Bo az Obama-család kutyája. Az exkluzív értesülést komoly egyezkedés előzte meg: korábban a The New York Times számolhatott be elsőként a first lady konyhakertjéről, a The Washington Postnak ígérték azonban az első eb sztoriját.

Belső információk szerint az Obama-família tagjai odavannak a 6 hónapos kutyakölyökért, amely állítólag szobatiszta és eddig nem rágcsálta meg egyik bútort sem az elnöki rezidencián. Bo illedelmes, ugyanis alapos kiképzést kapott Kennedy szenátor kutyatrénereitől, méghozzá egy titkos, Washington melletti helyszínen.

A kutyatartás gyakorlatias kérdéseit - ki fogja sétáltatni, ki eteti - még nem döntötte el az elnöki család; Bo az első kiskutya nemcsak Malia és Sasha, hanem szüleik, Barack és Michelle életében is. Szakértők azonban figyelmeztetnek: a portugál vízikutya energikus, nagy a mozgásigénye, sokat kell vele játszani. Az sincs még eldöntve, hogy Bo melyik szobában, kivel fog aludni.

Az már február végén eldőlt, hogy portugál vízikutya lesz az új "első eb" a Fehér Házban, Obamáék azelőtt a labrapudlin (labrador retriever és pudli keveréke) is gondolkodtak.

Barack Obama már az elnökválasztás estjén megígérte lányainak, hogy kapnak egy négylábút a washingtoni elnöki rezidenciáravaló beköltözéskor. Az elnök korábban csak annyit közölt, hogy nagyobbik lánya, a 10 éves Malia allergiája miatt úgynevezett hipoallergén kutyát keresnek, amelyet egy állatmenhelyről szeretnének örökbe fogadni.

Kennedy szenátor - akinek három portugál vízikutyája (PWD) is van, Sunny, Splash és Cappy - feleségével, Victoriával sokat ecsetelte az elnök párnak, milyen erényei vannak ennek a kutyafajtának. "Nem is lehetnénk boldogabbak (...) biztos, hogy Bót imádni fogják a lányok és szüleik is" - olvasható a Kennedy-pár közleményében.

Obama azon szándékával kapcsolatban, hogy menhelyről szerettek volna örökbe fogadni kutyát, már korábban kétségek merültek fel: ugyanis szinte kizárt, hogy egy ilyen gondosan tenyésztett kutyafajta példányai menhelyen kössenek ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását