2024. május 18. - Erik, Alexandra

Madonna ragaszkodik az örökbefogadáshoz

Madonna a jogi akadályok ellenére még mindig örökbe akarja fogadni Mercy Jamest, hogy jobb életet biztosítson számára, és a malawi emberek megsegítésére nevelje - derül ki az énekesnő egy interjújából, amelyet egy malawi újságnak adott.
2009. április 14. kedd 10:09 - HírExtra
A popcsillag elmondta a The Nation című napilapnak, hogy fellebbezni fog a bírósági döntés ellen, amely nem találta őt alkalmasnak a hároméves árva, Chifundo "Mercy" James nevelésére, mivel nem malawi lakos. "Otthont és szerető családi környezetet akarok biztosítani Mercynek, meg akarom adni neki a lehető legjobb oktatást és egészségügyi ellátást" - írta e-mailen elküldött válaszaiban az énekesnő. "Remélem egy nap Davidhez hasonlóan visszatér Malawiba, hogy segítse az ott élő embereket" - tette hozzá Madonna.

A világsztár egy árvaházban figyelt fel Mercyre és Davidre 2006-ban, a kisfiút rögtön magához vehette, s azóta már az örökbefogadása is véglegessé vált. A kislány adoptálása azonban márciusban megfeneklett, mivel Esme Chombo bírónő szerint Madonna nem felel meg a szigorú törvényi előírásoknak, amelyek kimondják, hogy az örökbefogadó személynek az adoptálást megelőzően legkevesebb másfél évet az országban kell élnie. A bírónő megjegyezte: Madonna legutóbb 2008-ban járt az országban, és a márciusi meghallgatás előtt is csak néhány nappal érkezett Malawiba.

A fellebbezést tárgyaló bírósági meghallgatás időpontja még nem ismert. Az énekesnő az újabb döntés előtt nem kíván véleményt formálni, mindenesetre megköszönte barátainak a támogatást.

Az afrikai országban közel egymillió árva él, a gyerekek fele AIDS következtében vesztette el szüleit. A popcsillag Malawiban működő Raising Malawi nevű jótékonysági szervezete ételt, oktatást és egészségügyi ellátást biztosít árvák számára.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását