2024. május 18. - Erik, Alexandra

Tragédia! Leszakadt egy iskolásokkal teli híd

Leszakadt egy iskolásokkal teli függőhíd helyi idő szerint hétfő este Peruban, az Andok hegységben; a gyerekek és tanáraik nyolcvanméteres szakadékba zuhantak, kilencen meghaltak, és hetvenen megsérültek.
2009. április 14. kedd 14:25 - HírExtra
A baleset a fővárostól, Limától 600 kilométerre délkeletre lévő Coracora településen történt, Ayacucho tartományban. Walter Antayhua polgármester egy rádióállomásnak elmondta, hogy egy gyaloghíd szakadt le. A halottak között két tanár is volt, a sérültek többsége 10-13 éves gyermek. Az elöljáró helikoptereket kért a haldokló gyerekek mentéséhez. A hatóságok küldtek is helikoptereket, de azok a rossz időjárási körülmények miatt nem tudtak leszállni.

A mentőalakulatok jelenleg azon fáradoznak, hogy harminc gyermeket kimentsenek a szakadékból. A sérültek kórházba kerültek, mintegy harmincan súlyos állapotban.

A polgármester elmondta, hogy már tervezték a negyvenéves függőhíd felújítását, de az leszakadt, mielőtt megkezdődhettek volna a munkálatok.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását