2024. május 20. - Bernát, Felícia

Külföldi gratulációk Bajnainak

A német kancellár, Luxemburg miniszterelnöke, a francia elnök, a spanyol miniszterelnök, az orosz kormányfő gratulált.
2009. április 18. szombat 12:23 - HírExtra
A kormányszóvivői iroda közlése szerint Angela Merkel német kancellár gratuláló táviratában a két ország partnerségét és a további jó együttműködés fontosságát hangsúlyozta.
Jean-Claude Juncker, Luxemburg miniszterelnöke levelében meggyőződését fejezte ki, hogy a két ország tovább tudja fejleszteni kétoldalú együttműködését.

Nicolas Sarkozy francia elnök a két ország közötti stratégiai partnerség és a kétoldalú kapcsolatok fejlesztésének fontosságát hangsúlyozta.

José Luis Rodriguez Zapatero spanyol miniszterelnök a gratuláció mellett jelezte, hogy kormánya készen áll tovább erősíteni a két ország közötti kapcsolatokat.

Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök ugyancsak szívélyes gratulációját fejezte ki az új kormányfő megválasztása kapcsán.

Az Európai Bizottság elnöke üdvözlő üzenetében arra mutatott rá, hogy Bajnai Gordon kritikus időben vette át Magyarország kormányzását. José Manuel Barroso szerint Magyarországnak - az unió többi országához hasonlóan - gyorsan kell cselekednie, hogy megküzdjön a nemzetközi gazdasági válság okozta nehézségekkel. A bizottság elnöke ugyanakkor jelezte: kész együttműködni az új miniszterelnökkel a közös európai tervek sikeres teljesítése érdekében, és sok sikert kívánt Bajnai Gordon munkájához.

Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank elnöke gratuláló levelében ugyancsak arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyar kormány óriási kihívásokkal néz szembe, hiszen egyszerre kell kezelnie a válság gazdaságra és az emberek életére gyakorolt hatásait, illetve szerkezeti reformokba kell kezdenie, hogy talpra állítsa a gazdaságot. Thomas Mirow hangsúlyozta azt is: az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank támogatni fogja Magyarország erőfeszítéseit, hogy újra növekedési pályára álljon a magyar gazdaság.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását