2024. május 18. - Erik, Alexandra

Egy kis mozgás mindenkinek kell..

A Magyar Gyógytornászok Társaságának szakmai támogatásával országos kampány hirdetett a női egészség megőrzésére a vizelettartási zavarok ellen küzdő - mostantól új néven jelentkező - betegszervezet: az IBE Egyesület a Kontinenciáért.
2009. április 23. csütörtök 10:55 - HírExtra
Az orvosok, egészségügyi szakértők, gyógytornászok mellett a művészet világából ismert nők, népszerű "arcok", így Udvaros Dorottya és Polyák Lilla, illetve az újságíró V. Kulcsár Ildikó is részt vesznek az országjárásban, hogy minél több nőhöz juttassanak el hiteles tájékoztatást a torna egy sajátos formájának, a gátizmok erősítésének fontosságáról. A kismedencét lezáró belső izmok megfelelő edzésével ugyanis sok esetben elkerülhető, hogy a szülés után, vagy a változó kor során jelentkező vizelettartási problémák állandósuljanak.

A "Virágzó Női Egészség" elnevezésű országos felvilágosító rendezvénysorozat május 15-én indul, első állomása Győr. A rendezvényeken arra biztatják a nőket, hogy szégyen nélkül beszéljenek gondjaikról orvosukkal, illetve forduljanak gyógytornász szakértőkhöz. Az "intim torna" lényegét a szakemberek - Kari Bo, a Norvég Sporttudományi Iskola professzorának programja alapján - 40 órás továbbképzés során tanulják meg.

Magyarországon már ismert, a megelőzést szolgáló intim tornát egészíti ki a panaszok gyógykezelését ígérő - a laikusok által könnyedén elsajátítható és otthon is elvégezhető - norvég gyakorlatsor.

A kampány szervezői arra is fel kívánják hívni a nők figyelmét, hogy a vizelettartást (orvosi szóval kontinenciát) érintő probléma esetén elsősorban is orvossal kell konzultálni. Hangsúlyozzák, az őszinteség akár a megoldás egyik kulcsa lehet, a másik pedig a családdal való együttműködés. Az érintettek számára segítséget jelenthet a www.inkobe.hu honlap is, ahol szakértők (gyógytornász, nőgyógyász) adnak választ az érdeklődők kérdéseire, és életmódtanácsokat is kaphatnak Udvaros Dorottyától, Polyák Lillától és V. Kulcsár Ildikótól.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását