2024. május 18. - Erik, Alexandra

Elképesztő részletek! Halála előtt megkínozták Rózsa-Florest

Egyre brutálisabb részletek kerülnek nyilvánosságra a bolíviai-magyar Rózsa-Flores meggyilkolásáról. Egy szakember szerint halála előtt megkínozták a szerencsétlent.
2009. április 23. csütörtök 14:59 - HírExtra
Elképesztő következtetésre jutott Georg Spöttle terrorelhárítási szakember a bolíviai Las Americas hotelben készült fényképfelvételek tüzetes vizsgálata után.

Ismerjük a döbbenetes történetet: Rózsa-Florest, Magyarosi Árpádot és Martin Mike Dwyert csütörtök hajnalban lőtték agyon a kommandósok a bolíviai Santa Cruzban. A bolíviai hatóságok szerint Evo Morales elnök meggyilkolására készültek.

Azt, hogy az eset gyilkosság volt, már az első napokban sejteni lehetett, de ahhoz már szakértő szem kellett, hogy kiderüljön: a csapatra nemcsak rátörtek és kivégezték, hanem összeverték és megkínozták őket.

– A kinagyított képeken feltűnt, hogy az ír fiatalember csuklója össze van drótozva. Az is látszik mindannyiuk arcán, hogy összeverték őket: Eduardo szeme alatt puskatustól származó sérülés virít – elemezte a képeket Georg Spöttle terrorelhárítási szakember a Borsnak. – A leggyanúsabb körülmény mégis az, hogy a kommandósok 15 órára lezárták a hotelt, és csak ők, valamint a titkosszolgálat emberei láthatták a „holttesteket”. Szerintem az alatt az idő alatt ezek a férfiak éltek, és épp kihallgatták őket – tette hozzá a szakember.

De miért volt minderre szükség? Hiszen ha csak el akarták volna tenni az útból Rózsa-Floreséket egyszerűen fejbelövik őket…

– Eduardo tagja volt a Nacion Camba nevezetű csoportnak, amely Santa Cruz autonómiájáért küzdött: nyilvánvalóan voltak információi, melyek a bolíviai hatóságokat érdekelték. Információk kellettek nekik, és csak akkor végeztek velük, miután kihallgatták őket. Szerintem azért ölhették meg őket, mert ez kevesebb diplomáciai bonyodalommal jár, főleg, ha terroristának bélyegzik őket. Ezen kívül Rozsa-Florest nem véletlen temették el másnap, és a másik két férfi holtteste sem ok nélkül nem került hűtőházba – osztotta meg a nyilvánossággal a képek alapján támadott gondolatait Spöttle.

A kérdés innentől kezdve már csak az, hogy milyen információk kellettek a hatóságoknak, s hogy megkapták-e azokat Rózsa-Floreséktől…
Forrás: HírExtra/Bors
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

macskazat
2009. április 24. 12:35
Ebben semmi elképesztő dolog sincs. A világ bármelyik országában, Magyarországot is beleértve, mindenütt ilyen, és ennél lényegesen brutálisabb módon számol le a fennálló hatalom az ellene irányuló legkisebb ellenállásra is. A demokrácia jegyében egyetlen országban sem lehet a hatalommal szemben büntetlenül fellépni. Csak az ostoba ember gondolhatja ezt másképpen.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását