2024. május 13. - Szervác, Imola

Az EU nem tűri az államháztartási hiány túl nagy mértékét

Túl nagy államháztartási hiánya miatt eljárást indított az Európai Unió hétfőn Spanyolország, Franciaország, Görögország és Írország ellen.
2009. április 27. hétfő 18:23 - HírExtra
Jóllehet a gazdasági és pénzügyi válság miatt az unió kissé rugalmasabban kezeli a pénzügyi stabilitási kritériumokat, ám ügyelni kíván arra is, hogy az euróövezet stabilitása a legkisebb kockázatnak se legyen kitéve. Az Európai Bizottság már év elején jelezte, hogy a magas hiány miatt az említett országok ellen eljárást tervez indítani.

A hivatalos döntést a tagországok kormányait képviselő tanács most hozta meg, amely ezúttal a külügyminiszterek alkotta formációban ülésezett Luxembourgban.

Franciaországnak és Spanyolországnak 2012-re kell deficitjét a 3 százalékos határ alá szorítania, Írországnak egy évvel később, Görögországnak viszont már jövőre. Valamennyiüknek már az idén programot kell készíteniük arra, hogyan kívánják csökkenteni a hiányt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását