2024. május 17. - Paszkál

Sok a civil áldozat

Civileket is gyilkolnak az északnyugat-pakisztáni Szvat-völgyben egymás ellen harcoló erők; a tálibok és a pakisztáni hadsereg - közölte kedden a Human Rights Watch nemzetközi jogvédő szervezet.
2009. május 12. kedd 20:36 - HírExtra
A tálibok embereket fejeznek le, s emberi pajzsnak használják a civileket - írta Brad Adams, a New York-i székhelyű emberi jogi szervezet ázsiai részlegének igazgatója közleményében. Részben a civileket sújtják a pakisztáni légierő bombázásai is; többen életüket vesztették, s a légitámadásokban egyszerű emberek lakóházai is megsemmisültek - írta a Human Rights Watch, követelve a civilek megkímélését.

A jogvédők olyan értesüléseket szereztek a térségben élőktől, hogy a tálibok aknákat telepítenek a falvak körül, nehogy a civilek elmeneküljenek. A települések így nem néptelednek el, s a tálibok megbújhatnak ezekben, arra számítva, hogy a hadsereg nem támad civilekkel zsúfolt területeket.

A pakisztáni katonaság egy illetékese úgy becsülte, a tavaly az afgán határ térségéből, Badzsaur körzetből elmenekült nagyjából félmillió emberrel együtt 1,3 millióra tehető a menekültek száma Északnyugat-Pakisztánban. Az ENSZ 360 ezer menekültet regisztrált, de hivatalos helyeken is elismerik, hogy ennél nagyságrendekkel nagyobb lehet a földönfutók száma, mert rengetegen rokonoknál húzták meg magukat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását