2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Eladott gyerekeket perelnének vissza

Amerikai bíróságokon támadja meg három guatemalai kislány örökbefogadását a közép-amerikai állam egyik segélyszervezete; a csoport szerint a három kislány szülei életben vannak, és eladták őket az amerikai pároknak.
2009. május 26. kedd 13:31 - HírExtra
Az alapítvány szerint guatemalai bírók és az államügyészség képviselői annak ellenére adták hozzájárulásukat a három-, négy- és ötéves kislányok örökbefogadásához, hogy az esetek egyike sem felelt meg a jogi követelményeknek.

A szervezet vizsgálódásai szerint a gyerekeket valójában eladták, egyiküket mindössze 27 napos korában. A szülők heves tiltakozása ellenére egy bíró kijelentette, hogy a szülők elhagyták a gyermekeket.

Az amerikai igazságügy-minisztériummal együttműködve guatemalai nyomozók a következő hetekben az Egyesült Államokba utaznak, hogy DNS-mintákat vegyenek - jelentette be Norma Cruz, az alapítvány vezetője.

A Casa Alianza nevű dél-amerikai gyermekvédelmi szervezet szerint Guatemalában évente 140 millió eurós üzletet csinálnak abból, hogy külföldi pároknak adnak örökbe kicsiket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását