2024. május 17. - Paszkál

Az ügyészségen a Tettrekész-ügy

A rendőrség lezárta a vizsgálatot a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete és a Jobbik Magyarországért Mozgalom együttműködési megállapodása ügyében, és az iratokat már továbbította.
2009. május 28. csütörtök 07:10 - HírExtra
A lap csütörtöki számában azt írta, hogy információik szerint a rendőrség belső vizsgálata azzal a megállapítással zárul, hogy a szakszervezet vezetői olyan politikai nyilatkozatokat tettek és olyan politikai kötelezettségeket vállaltak, amelyek nem egyeztethetők össze az alkotmány, valamint a rendőrségi és a szolgálati törvény előírásaival.

A belső vizsgálatra a múlt héten utasította Draskovics Tibor szakminiszter az ORFK vezetőjét, tisztázandó, nem sérti-e a fegyveres testületeknek az alkotmányban és több törvényben is előírt politikai semlegességét az 5300 hivatásos rendőr tagot számláló Tettrekész együttműködése a Jobbikkal. A Tettrekész ebben vállalta, hogy segít kidolgozni a Jobbik rendészeti politikáját, a Jobbik pedig azt, hogy programjába építi a szakszervezet főbb célkitűzéseit.

Szima Judit, a szakszervezet főtitkára - aki a Jobbik EP-listájának a negyedik helyén áll - korábban leszögezte: sem a miniszter, sem az ORFK vezetője nem vizsgálhatja a szakszervezet tevékenységét, arra egyedül az ügyészség jogosult.

A Népszabadság úgy tudja: a rendőrség átadta az ügyészségnek Szima Judit korábbi, a rendőri vezetés által egyértelműen politikainak minősített nyilatkozatainak gyűjteményét is.

Mivel Szima EP-képviselőjelölt, mentelmi jog illeti meg. A lap szerint a rendőrség a főtitkár mentelmi jogának megszűnése után munkajogi lépésekre készül, a hivatásos jogviszonyát az EP-választásokig felfüggesztő Szima mentelmi joga akkor nem szűnik meg, ha megválasztják.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

SzazMagyar
2009. május 28. 09:53
Nekem, tisztelettel csak egy kérdésem van.

2005-ben az MSZP több szakszervezettel kötött együttműködési nyilatkozatot. Köztük volt a: Honvédelmi Dolgozók Szakszervezete is, mint fegyveres testületet képviselő entitás. A dokumentum szövege megtalálható az egyik hírportálon.

Ekkor miért nem prüszkölt a média/rendőrsé/ügyészség
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását