2024. június 10. - Margit, Gréta

Virtuális pénzek az Uniótól?

Az európai uniós pályázatokon elnyert támogatások Győr fideszes polgármestere szerint a leginkább virtuális pénzek: hiába az eredményes pályázatok, források alig-alig érkeznek.
2009. június 4. csütörtök 18:54 - HírExtra
Borkai Zsolt csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: eddig több mint 17,5 milliárd forint támogatást nyert el a város, de 500 millió forintnál több nem érkezett meg mostanáig. Ennek okát az uniós pályázatokat kezelő Nemzeti Fejlesztési Ügynökség "hihetetlen lassú" ügyintézésében látja az ellenzéki polgármester.

Rámutatott arra: az úgymond sikeres pályázatok közül a 10 milliárd forintos hulladékprojektből 300 millió forint kifizetése megtörtént, s kaptak "pár 10 milliót" a kisebb projektekre, de a több mint 1 milliárd forintos Agóra Pólus, továbbá a közösségi közlekedéshez kapcsolódó pályázat pénzeiből "még egy forintot sem láttak".

A polgármester tájékoztatása szerint 2007-2008-ban 81 beadott pályázat közül 58-at minősítettek eredményesnek az illetékesek, ez azt bizonyítja, hogy a város nem követett el mulasztást, nem hagyott ki lehetőségeket, mint ahogy bizonyos kritikusok állítják.

A döntési mechanizmus lassú, a kifizetések is lassúak, s erre nem magyarázat, hogy az uniós projektek esetében utófinanszírozás történik - fogalmazott Borkai Zsolt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását