2024. május 15. - Zsófia, Szonja

A szinglik pörgetik fel a közösségi oldalakat

Az internetező egyedülállók nemcsak többet csetelnek, de a közösségi oldalakon is aktívabbak - derült ki a KutatóCentrum és a MASMI Hungary Piackutató Intézet közös felméréséből.
2009. június 16. kedd 19:16 - HírExtra
A válaszadó internetezők 71 százaléka regisztrált tagja legalább egy közösségi portálnak, s 51 százalékuk havi rendszerességgel látogatja azokat. A legaktívabb felhasználók a fiatalok: a 18-29 évesek 63 százaléka havonta minimum egyszer belép egy közösségi oldalra. A netező egyedülállók is sűrűbben látogatják a hasonló honlapokat, közel kétharmaduk havi rendszerességgel ellenőrzi felhasználói adatlapját (profilját), míg a párkapcsolatban élőknek csupán 45 százaléka.

A Magyarországon elérhető oldalak között egyértelmű az iWiW dominanciája: nemcsak a legtöbb taggal rendelkezik - a 18-64 éves netezők 68 százaléka regisztrált felhasználó -, de a legaktívabb közösséggel is, hiszen a tagok közel 80 százaléka vallotta magát aktív felhasználónak. A második legtöbb taggal rendelkező közösségi oldal a myVIP, az internetezők egyharmada regisztrált a szolgáltatásra.

A közösségi oldalak mellett a csetprogramok is igen népszerűek, az internetezők több mint 40 százaléka havi rendszerességgel használ azonnali üzenetküldő szolgáltatásokat. A férfiak közel 45 százaléka, a nők 39 százaléka legalább havonta használja ezt a kommunikációs módot. A legaktívabb csetelők a 18-29 évesek és az egyedülállók.

A legnépszerűbb csetprogramok az MSN és a Skype, s míg előbbit a 18-64 éves netezők 37 százaléka használja, addig utóbbit minden ötödik internetező - olvasható a felmérés kommunikációjával megbízott ügynökség MTI-hez eljuttatott közleményében.
A kutatás során 18-64 év közöttieket, 1031 főt kérdeztek meg az internetes közösségi oldalak és szolgáltatások használatáról 2008 decemberében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását