2024. május 17. - Paszkál

Tévékamerák a tárgyalótermekben

Baka András szerint nyíltabbá, nyitottabbá kell tenni az igazságszolgáltatást, és amit lehet, megmutatnak magukból.
2009. július 7. kedd 07:06 - HírExtra
A főbíró úgy látja: át kell gondolni a már meglévő szóvivői rendszert; van, ahol kijelölt bíró működik, másutt kollégiumvezető vagy más vezető látja el ezt a feladatot. Nem feltétlenül az egységesítés a cél, de hatékonyabbá kell tenni a tájékoztatást - mondta.

Véleménye szerint célszerű lenne jobban kihasználni az internet lehetőségeit is, hiszen a bírósági honlapokon ma jószerivel csak az alapinformációk - a cím, a vezetők neve és elérhetősége - jelennek meg.

Baka András elképzelhetőnek tartja, hogy a nagyobb érdeklődésre számot tartó ügyekről előzetes tájékoztató jelenjen meg, és közzétegyék a belépés rendjét is.

Hozzátette: a világháló alkalmas lehet arra is, hogy egyes tárgyalásokat - hasonlóan, mint Strasbourgban - fix kamerák segítségével közvetítsenek, de ez attól is függ, hogy a technikai feltételek megteremtésére van-e pénz. "Magam egyébként nem szeretem a tárgyalóteremben a tumultuózus jeleneteket, és zavarónak tartom, ha számos tévéstáb egyszerre forgat. Bizonyos esetekben megoldás lehetne, ha fixen telepített kamerákkal közvetítenénk az eseményeket" - mondta az interjúban az LB elnöke.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását