2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Döböröghet a rock

A '90-es években népszerű Csörge-tavi rockfesztivált szeretnék pótolni a szervezők a blues és rockabilly zenekarokat felvonultató I. Szekszárdi Rock and Roll Hétvégével, amelyet július 17. és 19. között rendeznek a tolnai megyeszékhelyen.
2009. július 10. péntek 20:00 - HírExtra
A fellépők között a legnevesebb az osztrák Ripoff Raskolnikoff, aki július 18-án, szombaton a Mississippi-bluest képviselő amerikai fekete muzsikussal, Big Daddy Wilsonnal játszik a szekszárdi vásártéren felállított nagyszínpadon - közölték a szervezők pénteken Szekszárdon, a fesztivált beharangozó sajtótájékoztatón. Rajtuk kívül tizennégy hazai zenekar lép majd színpadra.

Puha Róbert szervező felhívta a figyelmet a hazai zenészek közül a rockabillyt játszó Mystery Gangra, amelyet a fesztivál első napján, péntek este hallhat a közönség. Ezen a napon lép fel a már-már veterán zenészekből álló Big Fat Chubby And The Swamp Busters, a Smith And Wessons és a Sophie And Rythm Arts is.

Szombaton a Raskolnikoff-Wilson formáció mellett többek közt - egyetlen helyi előadóként - a szekszárdi Blues Factoryt, valamint a Tom White And His Friends nevű együttest hallhatja a közönség. Vasárnap a Sonny And The Wild Cows és a Rockin' Rockrats mellett a Roy & Ádám formációból ismert Roy zenekara, a funkyt és a rock and rollt ötvöző Pesti Flash játszik.

A Rock and Roll Hétvége programját színesíti a szegedi Veterán Opel Klub V. Országos Találkozója. Az program szerint a résztvevők az autómatuzsálemekkel szombaton és vasárnap délelőtt is felvonulnak a szekszárdi belvárosban. A szervezők naponta ezerfős közönségre számítanak. A háromnapos eseményre a helyszínen 2700 forintért lehet jegyet váltani, a napijegy ezer forintba kerül - közölte Puha Róbert.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását