2024. május 17. - Paszkál

Darwin-film a reflektorfényben

Egy Charles Darwin életéről szóló angol drámát választottak idén a Torontói Filmfesztivál nyitófilmjének.
2009. július 16. csütörtök 07:02 - HírExtra
A nagy angol természettudós születésének 200. évfordulója alkalmából készült Creation (Teremtés) című film főszerepeit, Darwint és feleségét, Emmát az életben is egy párt alkotó Paul Bettany és Jennifer Connolly játsszák, a mozi elkészítését a BBC is támogatta anyagilag.

A Torontói Filmfesztivál szeptember 10-én kezdődik, a brit mozirajongók viszont csak szeptember 25-től láthatják az alkotást.

A film a tudós azon éveit dolgozza fel, amikor híres művét, A fajok eredetét írta, rendezője pedig Jon Amiel, akinek nevéhez a Briliáns csapda, A mag, Az ember, aki túl keveset tudott című filmek fűződnek. A mozi bemutatja Darwin viaskodásait mélyen vallásos feleségével és a gyászt, amelyet lánya halálakor érzett.

A szeptember 29-ig tartó filmfesztiválon játszani fogják még Steven Soderbergh Az informátor! (The Informant) című alkotását Matt Damon főszereplésével, aki egy FBI-os besúgót alakít a valós eseményeket feldolgozó filmben.

Ezen kívül bemutatják Michael Douglas, Clive Owen, Edward Norton és Colin Farrell új filmjeit is.

Piers Handling, a fesztivál főigazgatója kedden bejelentette, hogy a szponzorok száma csökkent ebben az évben, így szorosabbra kellett húzni a nadrágszíjat a szórakoztatóiparban. "Nehéz döntéseket kellett hoznunk" - nyilatkozta Handling.

Az 1976-ban alapított fesztivál egyike a világ legnagyobb filmes eseményeinek és hagyományosan egyfajta ugródeszkának számít a következő év nagy filmes díjaiért való versengésben - olvasható a BBC honlapján (www.bbc.co.uk).
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását