2024. május 12. - Pongrác

Magyarország elítéli az indonéziai merényleteket

Magyarország elítéli a pénteki indonéziai robbantásos merényleteket, a Külügyminisztérium szolidaritásáról biztosítja az indonéz kormányt a terrorizmus elleni harcban.
2009. július 17. péntek 13:34 - HírExtra
A magyar Külügyminisztérium a leghatározottabban elítéli az ártatlan indonéz és külföldi állampolgárok életét követelő július 17-i robbantásos merényleteket, amelyek a kora reggeli órákban a jakartai Marriott és a Ritz-Carlton szállodákban történtek - írta közleményében Mátrai Zsuzsanna. Hozzátette, a külügyi tárca őszinte részvétét fejezi ki az áldozatok családtagjainak, együttérzéséről és szolidaritásáról biztosítja Indonézia kormányát a terrorizmus elleni harcában.

"A barbár cselekedetek a terrorizmus meg nem szűnő veszélyére hívják fel a figyelmet világszerte, s egyben a demokratikus átalakulás nemzetközileg is elismert eredményeit szándékoznak aláásni Indonéziában" - olvasható a dokumentumban.

A külügyi szóvivő is megerősítette, hogy az eddigi információk szerint nincsenek magyar áldozatai vagy sérültjei a robbantásoknak.

Hangsúlyozta: a jakartai magyar külképviselet előzetes tájékozódása alapján magyar idő szerint július 17-én délelőtt 10 óráig nem érkeztek arra vonatkozó információk, hogy az említett jakartai szállodákban magyar állampolgárok tartózkodtak, vagy megsérültek volna.
A Külügyminisztérium arra kéri az Indonéziában tartózkodókat vagy az oda utazókat, hogy folyamatosan tájékozódjanak a biztonsági helyzet alakulásáról a médián, illetve a jakartai magyar nagykövetségen keresztül - tette hozzá.

A péntek reggeli robbantásoknak eddigi adatok szerint legalább kilenc halottja és ötven sebesültje van. Szemtanúk szerint az első robbanás a Marriott szállodában történt, és körülbelül öt percre rá lehetett hallani a detonációt a Ritz-Carlton hotelből. Néhány órával ezután egy harmadik robbanás is történt, gépkocsiba rejtett pokolgép robbant fel egy bevásárlóközpont közelében Jakarta északi részén.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását