2024. május 14. - Bonifác

Újra parkőr vigyáz a rendre

Újra parkőr vigyáz a rendre Vácott, ahol 20 éves szünet után állították vissza ezt a szolgáltatást a randalírozók visszaszorítására.
2009. július 18. szombat 07:59 - HírExtra
Az első tapasztalatok kedvezőek - közölte a kezdeményező önkormányzati képviselő pénteken az MTI-vel.

Ferjancsics László elmondta, hogy a város 26 parkjában évente több millió forintos kárt idéznek elő a rongálók, a padokat tönkretevő, graffitikkel a játékokat elcsúfító, a dísznövényeket megtizedelő ismeretlenek. Ráadásul az utóbbi időben egyre többen, főként éjjel, kisebb csoportba verődve a parkokban italoznak, hangoskodnak, ami egyfelől zavarja a környékbeliek nyugalmát, másfelől többletköltséget jelent a park tisztaságának, higiéniájának ismételt helyreállítása.

A köztereken elharapózó részegeskedés új jelensége - a képviselő szerint - azzal magyarázható, hogy többen a költséges éttermi szórakozás helyett az olcsóbb, üvegből iszogatást választják.

Az önkormányzat a lakosság relatív biztonságérzetének megerősítésére, a parkok rendjének helyreállítására 8 helyen térfigyelő kamerákat szereltetett fel. Ugyanakkor a nyár elejétől főállású parkőrt foglalkoztat, aki - egyelőre - tucatnyi téren ügyel a közterület "rendeltetésszerű használatára". Szükség esetén mobiltelefonon hívja a polgárőröket, rendőröket, vagy egy-egy kiégett lámpa esetén mozgósítja az Elmű szakembereit a hiány pótlására.

Az első tapasztalatok biztatóak, a parkőr puszta jelenléte nyomán máris kevesebb a rongálás, az emberek szívesebben időznek a tereken. Ezért a terv szerint újabb őröket vesznek majd állományba, és a szolgáltatást kiterjesztik a város valamennyi terére - közölte Ferjancsics László.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását