2024. június 9. - Félix

Bolívia: Még nem tudni, jön-e az ügyész

Továbbra sincs hivatalos információ arról, hogy az áprilisi bolíviai kommandósakciót vizsgáló ügyész Magyarországra érkezne.
2009. július 24. péntek 16:19 - HírExtra
Az ottani nagykövetség és a Külügyminisztérium továbbra sem kapott hivatalos információkat arról, hogy Marcelo Sosa ügyész Magyarországra látogatna - mondta a szóvivő.

Az MTI megkeresésére az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium (IRM) és a Legfőbb Ügyészség is azt közölte, hogy nem tudnak a bolíviai ügyész látogatásáról.

Májusban már felmerült, hogy ügyészi delegáció érkezhet Magyarországra az áprilisi kommandósakció ügyében, hivatalos információk ezt akkor sem erősítették meg.
Bolíviai sajtóhírek szerint Marcelo Sosa a héten jelentette be, Magyarországra utazik, hogy információt gyűjtsön: a Rózsa Flores vezette, a bolíviai hatóságok által terrorizmussal vádolt csoport kapcsolatairól és finanszírozásáról akar többet megtudni.

Az Evo Morales bolíviai elnök parancsára bevetett kommandósok április 16-án hajnalban a Santa Cruz-i Las Americas szállodában lőtték agyon a bolíviai-magyar-horvát állampolgárságú Rózsa Flores Eduardót, az erdélyi Szovátáról származó Magyarosi Árpádot és az ír Michael Martin Dwyert. A magyar és román állampolgárságú Tóásó Elődöt és a bolíviai-horvát állampolgár Mario Tadicot őrizetbe vették, őket azóta is a La Paz-i San Pedro börtönben tartják fogva.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását