2024. május 18. - Erik, Alexandra

Elfogták a termékeny rablóbandát

Harmincöt különböző bűncselekmény elkövetésével, köztük több rablással, betöréssel és lopással gyanúsítja a rendőrség egy főként fiatalkorúakból és fiatal felnőttekből álló társaság tagjait.
2009. július 24. péntek 18:01 - HírExtra
A nyomozás eredetileg egy július 10-én elkövetett rablási ügyben indult: Szombathelyen az egyik parkban megvertek és kiraboltak egy férfit, elvették a pénzét, a mobiltelefonját és a személyes iratait - tájékoztatott Szalai Ferenc.

Az esetet megelőzően a sértett és egy barátja találkozott a városban két nővel, akikkel az este folyamán több vendéglátóhelyen együtt italoztak, majd a nők a sértettet egy parkba csalták, ahol két férfiismerősük rátámadt az áldozatra és kirabolták - részletezte az alezredes.

A támadókat a rendőrség elfogta, a bíróság pedig csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt előzetes letartóztatásba helyezte. A két nő szabadlábon védekezhet, bűnsegédlettel gyanúsítják őket.

A kihallgatások során a gyanúsítottak egy másik rablás elkövetését is beismerték: néhány héttel korábban szintén egy szombathelyi parkban egy másik férfit is megtámadtak, megverték és elvették a táskáját.

A bűnügy kapcsán tartott házkutatások alkalmával olyan tárgyak kerültek elő, amelyek más, korábban elkövetett, vagyon elleni bűncselekményekkel hozhatók összefüggésbe - mondta Szalai Ferenc. Ilyenek például a tavalyi Haladás-Arsenal labdarúgó-mérkőzés után a Haladás VSE öltözőjéből ellopott sportszárak, labdák, futballcipők és sporttáskák.

A két férfi további, vagyon elleni bűncselekmények elkövetését is beismerte, ezek között szerepel lakásbetörés, üzlet, bolt, kocsma tulajdonosának sérelmére elkövetett betöréses lopás, pincerekesz- és garázsfeltörés, kerékpárlopás, autók kerekeinek leszerelése és ellopása is.

A nyomozás eddigi adatai szerint az előzetes letartóztatásban lévő férfiak és bűntársaik gyanúsíthatók több, a város környékén - Sében, Toronyban, Bükfürdőn - elkövetett, vagyon elleni bűncselekménnyel is. Az egyre kiterjedtebb nyomozásnak jelenleg 14 gyanúsítottja van, eddig 35 olyan bűncselekményre derült fény, amely a rendőrök szerint ennek az ügynek a gyanúsítottjait terheli.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

aser
2009. július 24. 18:05
Mivel nincs munka,marad a rablás és a börtön.Már ahol elkapják a rablókat.....
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását