2024. június 9. - Félix

Még 20 évig Afganisztánban?

Még legalább húsz évig szükség lesz a nemzetközi jelenlétre Afganisztánban, a katonák és a civil szervezetek munkája is nélkülözhetetlen ebben a folyamatban.
2009. július 24. péntek 19:41 - HírExtra
A millenniumi fejlesztési célok elérését az afgán kormányzat 2020-ra tervezi, a nemzetközi közösség is abban bízik, hogy e célok nagy része elérhető. Ugyanakkor még ezen túl is, akár több mint húsz évig szükség lesz a nemzetközi jelenlétre Afganisztán stabilizálásának segítéséhez - mondta Enira Krdzalic.

Az ezredfordulón csaknem valamennyi ENSZ-tagállam elkötelezte magát amellett, hogy 2015-ig többi között véget vetnek a szegénységnek és az éhínségnek, csökkentik a gyermekhalandóságot, segítik a nők felemelkedését és megvalósítják a mindenkire kiterjedő alapfokú oktatást

Az IOM programmenedzsere szerint nem lehet sikereket elérni Afganisztánban az együttes katonai és civil jelenlét nélkül. A katonai biztosítás mellett a civil szervezeteknek a regionális és helyi feladatokra kell koncentrálniuk, míg kormányzati szinten speciális szakértők tanácsaira van szükség - hangsúlyozta.

Az augusztus 20-i elnökválasztásokkal kapcsolatban Enira Krdzalic kiemelte: a választók regisztrációja rendben történt, a biztonsági helyzettel kapcsolatban azonban mégis aggodalmaik vannak. Az ENSZ is azt tanácsolta Afganisztánban dolgozó munkatársainak, valamint az országban dolgozó civil szervezetek képviselőinek, hogy a választás hetében hagyják el az országot - tette hozzá.

Az IOM programmenedzsere a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet meghívására érkezett Magyarországra. Budapesti látogatásán tárgyalt a külügyminisztérium és az önkormányzati minisztérium képviselőivel is.
Forrás: HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását