2024. május 19. - Ivó, Milán

Taliándörögd a fesztiválfalu

Tíz nap alatt több száz program várja a Veszprém megyei Taliándörögdön július 31. és augusztus 9. között a közönséget.
2009. július 29. szerda 18:40 - HírExtra
Kajdi István polgármester tájékoztatása szerint hagyományteremtő szándékkal hozták létre a Dörögdi Fesztivált, amelyet - ezzel az elnevezéssel - akkor is megrendeznek majd, ha a Művészetek Völgye a jövőben ismét "beindulna".

A fesztivál valamennyi programja ingyenes - tette hozzá Kajdi István, hangsúlyozva, hogy a művészek ingyen vagy jelentős kedvezménnyel vállalták a fellépéseket.

A pénteken induló gazdag programsorozatból kiemelkedik a Taliándörögd XIII. századi gótikus műemlékénél, a Klastromnál rendezendő dzsesszfesztivál, ahol 10 nap alatt fellép a hazai dzsesszélet színe-java - mondta a polgármester az MTI-nek.

A Dörögdi Fesztiválra újra összeáll a CSÉB 80, koncertezik Babos Gyula, Zsoldos Béla, Oláh Kálmán, Kőszegi Imre, Harcsa Veronika, Bori Viktor, Berki Tamás, Balázs Elemér, ott lesz a Bárdos Deák Ágnes és Másik János nevével fémjelzett Bardo, a Borbély Műhely, a Kalimutu Jazz Band Váci Eszterrel, a Fekete Kovács Quintett, az Ávéd-Fenyvesi Jazz Quartet, a Bágyi Balázs Quartett, a Szakcsi Jr. Trio, László Attila és barátai, a Magyar Jazz Quartett, a Mirrorworld és Dés László, valamint a Babos Projekt Special.

Fellép Taliándörögdön Müller Péter Sziámi, Hobo, Dolák-Saly Róbert, Tolcsvay László és a Ghymes együttes is.

A Klastrom kocsmában több este is stand-up színház várja a közönséget: fellép például Szőke András, Badár Sándor, Bödőcs Tibor és Litkay Gergely is. Ugyanitt retro filmklub is működik majd, ahol Szomjas György filmrendező alkotásait láthatják az érdeklődők.
Szőke András, aki a településen él, osztályfőnöki órát és tárlatvezetést is tart az Ősök és Esélyek Házában.

Számos kiállítás nyílik a faluban, láthatók lesznek például Balla Demeter Kossuth-díjas fotográfus alkotásai is. Rendeznek író-olvasó találkozót, színházi előadásokat és drámajátékokat is a közösségi házban. Lesz tűzoltósági és rendészeti nyílt nap, környezetvédelmi programok, házi kenyérsütés és népi konyha is, a kugliversenyek fődíjaként pedig egy személyautót kap a győztes.

A nyitónapon, pénteken az Ősök Háza színpadán japán pop- és népdalénekesek lépnek fel, lesz japán kardvívó és önvédelmi bemutató, koncertezik az Alborada együttes és a Gurumente World Projekt, a Klastromnál pedig este az Oláh Kálmán Quartett és a Kőszegi Percussion Workshop zenél.

A fesztivál részletes programja a település honlapján, a www.taliandorogd.hu oldalon érhető el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását