2024. május 19. - Ivó, Milán

Kisléta: Bajnai intézkedéscsomagot kért

Intézkedéscsomagot rendelt a rendőri vezetőktől Bajnai Gordon miniszterelnök szerdán - jelentette be Szollár Domokos kormányszóvivő.
2009. augusztus 5. szerda 15:29 - HírExtra
Az intézkedéscsomag célja, hogy a "védőhálót" kiterjesszék, azaz az esetleges következő támadásokról megvédjenek minden olyan települést, ahol nagyszámban élnek romák - mondta el a kormányszóvivő.

A miniszterelnök a dolgozószobájában fogadta Bencze József országos rendőrfőkapitányt és a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) nyomozásért felelős nyomozóját. A megbeszélésen Bajnai Gordon átfogó, részletes tájékoztatást kapott a rendőri vezetőktől, a miniszterelnök kifejezte, hogy a kormány nagyon elszánt, és minden segítséget megad a rendőrségnek a nyomozáshoz - közölte Szollár Domokos.

Hozzátette, emberi és anyagi akadálya nem lehet a nyomozásnak, a kormány minden segítséget - pénzt, embert - megad a rendőrségnek, hogy a nyomozás sikeres legyen.
Úgy fogalmazott: "Bízni kell a rendőrségben, a rendőrség rendelkezik a képességgel és a tudással a bűncselekmény felgöngyölítéséhez".

A kislétai gyilkosság aljas, embertelen, gyáva tett volt, és egyben a Magyar Köztársaság elleni támadás is - közölte Szollár Domokos, kiegészítve azzal, hogy "Magyarországon pedig rendnek kell lennie, bűn nem lehet büntetlen", a kormány és valamennyi szerve erővel és szigorral fog fellépni a gyilkosság elkövetőivel szemben.

A szóvivő hangsúlyozta azt is, hogy a miniszterelnök is mélyen megrendült, amikor a tudomására jutott a kislétai gyilkosság.

Kérdésre válaszolva Szollár Domokos azt mondta: a megbeszélésen nem volt szó a nyomozáshoz szükséges forrásokról, hanem arról beszéltek a résztvevők, hogy ha a rendőrség pénzt, embert, nemzetközi segítséget kér, megkapja.

"Nincsen korlát, minden segítséget megadunk a rendőrségnek" - tette hozzá.

Nem merült fel olyan kétely, kérdés, amely megingatta volna a kormányfőnek a rendőri vezetésbe vetett bizalmát - jelentette ki a kormányszóvivő kérdésre válaszolva.

Bajnai Gordon kormányfő szerdán 12 órára rendelte magához az igazságügyi és rendészeti minisztert, a Nemzeti Nyomozó Iroda vezetőjét, illetve az országos rendőrfőkapitányt, hogy tájékozódjon a romagyilkosságok ügyében.

A tavaly július óta tartó romák elleni bűncselekmény-sorozatnak eddig ötvenöt sértettje van, közülük hatan életüket vesztették. Legutóbb hétfőre virradóra Kislétán egy 45 éves roma nőt lőttek agyon, 13 éves gyermekét pedig életveszélyesen megsebesítették.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását