2024. május 19. - Ivó, Milán

Kisléta: Járt járőr a településen

Nem sokkal a kislétai bűncselekmény előtt egy négytagú járőr volt a településen - mondta Bencze József országos rendőrfőkapitány, miután szerdán megbeszélést folytatott roma vezetőkkel és tájékoztatta őket a romák elleni bűncselekmény-sorozatról.
2009. augusztus 5. szerda 20:13 - HírExtra
A főkapitány a megbeszélés után újságíróknak elmondta: Kislétán a bűncselekmény előtti napon, vasárnap 22 óra 30 percig volt szolgálatban a körzeti megbízott. Éjfél előtt pedig egy négytagú járőr ment a településre, fél órát töltött ott, és a falu 13 utcájából többet végigjárt.

Nem volt rendőri ellenőrzés nélkül ez a település sem - szögezte le a főkapitány, aki szerint elképzelhető, hogy a bűncselekmény röviddel éjfél után történt.

Bencze József emlékeztetett rá: a rendőrség februárban "közbiztonsági hálót" hozott létre, megjelölték a lehetséges veszélyeztetett településeket. Kérdésre válaszolva elmondta: ebben a listában nem volt benne Kisléta, Tiszalök azonban - ahol egy embert szintén megöltek - igen.

Bencze József bejelentette, hogy az említett hálót kiegészítik, és minden olyan településen, ahol meghatározott arányban romák élnek, a település erre vállalkozó és alkalmas cigány lakosaival közösen éjszakai járőrözéseket szerveznek. Erről már egyezettek a polgárőrséggel is.

A főkapitány közölte: szerdán a megyei cigány kisebbségi önkormányzati vezetőknek tájékoztatást adtak a rendőrség eddigi munkájáról. Mint mondta, a roma vezetők bíznak a rendőrségben, de félnek, és ez érthető. Bencze József türelmet, bizalmat és információt kért a rendőrség nevében mindenkitől. Mint mondta: ezek a súlyos bűncselekmények a magyar demokráciát támadják.

Megnehezíti a helyszínelést, hogy egy-egy bűncselekmény helyszínén nagy számban jelennek meg a környező házakból családtagok, ismerősök, és adott esetben bizonyítékot tüntetnek el azzal, hogy megtaposnak egy helyszínt - mondta, hozzátéve: ennek megértetéséhez a roma vezetők segítségét kérte.

A főkapitány hangsúlyozta: minden feltétel biztosított a nyomozáshoz, nincs és nem is lehet pénzügyi akadálya annak, hogy a végére járjanak a bűncselekmény-sorozatnak.

Teleki László, a roma ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott kijelentette, a kormány biztosítja azokat a forrásokat, amelyek szükségesek a rendőrség munkavégzéséhez.

Teleki László a megelőzés fontosságát hangsúlyozta, mert az szerinte ugyanolyan fontos mint a nyomozás. A kormánynak, a rendőrségnek, a polgárőrségnek és a társadalomnak a felelőssége is, hogy ne történhessen hasonló eset - mondta.

Teleki László úgy fogalmazott: "szíven lőtt Magyarország van most", amikor újra cigányokat öltek a bűnelkövetők.

Makai István, a Fővárosi Cigány Önkormányzat elnöke köszönetet mondott Bencze Józsefnek a találkozó létrejöttéért. Közölte, olyan teljes körű tájékoztatást kaptak a nyomozás állásáról, amely véleménye szerint megnyugtatta a roma vezetőket. Kérdésre válaszolva elmondta: a romák nagy része rasszista indíttatást lát a támadások mögött, hiszen a "brutális, aljas gyilkosok" üzenete az: "nincs jó és rossz cigány; a legjobb cigány a halott cigány".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

novaklaszlo56
2009. augusztus 7. 02:05
Húúúúúúú!!! :D
Kedves Saxo! Eszemben sincs kétségbe vonni az említett jogodat, csak arra kérlek, fogalmazz visszafogottabban, mert ebben a nagy büdös szólásszabdságban könnyen baj érheti az embert. Tapasztalatból mondom. A "gazember" szó "nagy nyilvánosság előtti" használatával megvalósult a becsületsértés, de ezt, a körülmények miatt biztosan nem fogja senki számonkérni rajtad. A legjobb szándékkal javaslom: légy körültekintőbb, ne keverd magad bajba!
saxo
2009. augusztus 6. 09:42
#novaklaszlo56.

Nagy örömmel venném, ha a szabad vélemény nyilvánítási jogomat senki nem merné kétségbe vonni. Nekem ez a véleményem. Még akkor is, ha ez nem mindenkinek tetszik.

Továbbra is fenntartom, bízom benne, hogy nem közpénzekből finanszírozza bárki is ennek a figurának a közéleti mocskolódásait.

Te, meg hedves barátom, ha fenyegetni, ijesztgetni akarsz, mondd inkább: Húúúúhúúú!!!
Ettől jobban megijedek....
novaklaszlo56
2009. augusztus 5. 20:53
Saxo! Fogd vissza magad, légy szíves, és csak olyat állíts, amit bizonyítani tudsz; a becsületsértés bűncselekményének újabb elkövetésétől pedig tartózkodj!
Csak mellesleg: nekem Horváth Aladárról más a véleményem, de tudom, hogy ennek semmi jelentősége számodra.
Ami a cigányság rétegződését illeti (az első mondatod mögötti gondolat), abban sajnos igazad lehet.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását