2024. május 14. - Bonifác

Hat hétig ellenőrzik a doppingvádlottat

Hat héten keresztül többször ellenőrzik a vértranszfúziós eljárás alkalmazásával vádolt, s emiatt két évre eltiltott Claudia Pechstein olimpiai és világbajnok német gyorskorcsolyázó vérének összetételét.
2009. augusztus 8. szombat 08:07 - HírExtra
A 37 esztendős versenyzőn saját kérésére a német doppingellenes ügynökség végzi majd a vizsgálatokat. Pechstein azt szeretné bizonyítani, hogy a vörösvértestek számának ingadozása az ő esetében teljesen normális jelenség, és nem vérdopping következménye.

Ralf Grengel, a korcsolyázó menedzsere pénteken bejelentette: Pechstein hat héten keresztül naponta kétszer ad majd vizeletmintát, és minden harmadik napon vizsgálják a vérét.

Pechstein egy nappal korábbi, berlini sajtótájékoztatóján elhangzott: a versenyző eljárási szabálytalanságra hivatkozva védekezik a kétéves eltiltás ellen, melyet a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) rótt ki rá annak nyomán, hogy a vörösvértest-állománya kiugróan magas értéket mutatott több korábbi tesztelés alkalmával. A sportoló a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) fellebbezett az ítélet ellen. Menedzsere azzal érvelt, hogy a levett minták különböző eredményeket mutattak, amikor különböző laboratóriumokban elemezték azokat, ráadásul egy minta két különböző kódot kapott, ezért úgy gondolják, hogy az ISU hanyagul, és helytelenül végezte az eljárást.

Pechstein csütörtökön azt is elárulta: szeretne részt venni a jövő évi, vancouveri téli olimpián, ezért azzal a kéréssel fordult a CAS-hoz, hogy amíg fellebbezését tárgyalják, engedélyezzék számára a tréningeket. Erre azért volt szükség, mert az ISU és a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) szabályzata kimondja, hogy a versenyzéstől doppingvétség miatt eltiltott sportolók nem vehetnek részt hivatalos edzéseken.

A CAS várhatóan a jövő hét végéig dönti el, hogy engedélyezi-e a tréningeken való részvételt Németország egyik legeredményesebb sportolójának.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását