2024. május 18. - Erik, Alexandra

Több tízezren a melegek mellett

Több mint hetvenezer ember gyűlt össze szombat este Tel-Avivban, hogy kifejezze együttérzését a homoszexuálisokkal az egy héttel ezelőtti gyilkos merénylet után.
2009. augusztus 9. vasárnap 13:41 - HírExtra
A megmozduláson részt vett Simon Peresz államfő, több miniszter, a tel-avivi polgármester és több izraeli énekes is. Egy fekete ruhás, álarcos férfi augusztus 1-jén lövöldözni kezdett az emberekre egy fiatal homoszexuálisok számára létesített lelki segélyszolgálati irodában, Tel -Aviv belvárosában. A lövések egy férfit és egy fiatalkorút halálosan megsebesítettek, további 11 ember is megsebesült. A rendőrség egy ultraortodox zsidó vallású katonát gyanúsít a támadás elkövetésével.

Elsősorban személyes bosszút sejtenek indítóokként, de nem zárják ki, hogy a támadó homofób.

"Azok a lövések, amelyek e büszke közösséget érték, mindannyiunkat - mint emberi lényeket, mint zsidókat és mint izraelieket - eltalálták. Mindenkinek megvan a joga arra, hogy más legyen és büszke. Viszont senkinek nincs joga beleavatkozni mások életébe mindaddig, amíg azok tiszteletben tartják a törvényt és a rendet. Azért jöttem el ide, hogy osztozzam a fájdalmatokban. Legyetek erősek és bátrak!" - mondta az elnök.


Noha a tengerparti, kozmopolita Tel-Avivban élénk a melegközösség élete, a zsidó állam más vidékein nem elfogadott, hogy valaki nyíltan vállalja másságát. Az évenkénti melegfelvonulás ellen Jeruzsálemben többször erőszakba torkollott az ultraortodoxok tiltakozása.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

novaklaszlo56
2009. augusztus 12. 16:53
Erősen tartja magát az ószövetségi sötétség. Sajnos nem csak Izraelben, és nem csak melegügyben.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását