2024. május 19. - Ivó, Milán

Cigánygyilkosságok: ellenállás nélkül

Egy szemtanú szerint semmiféle ellenállást nem tanúsítottak elfogásukkor a romák elleni támadások elkövetésével gyanúsított férfiak - akiket vasárnap helyezett előzetes letartóztatásba a Budakörnyéki Bíróság.
2009. augusztus 23. vasárnap 14:23 - HírExtra
Egy asztaltársasággal csütörtök éjjel a debreceni Perényi 1. pincesörözőben szórakozó férfi éppen a vendéglátóhely bejáratánál tartózkodott az akció idején. Elmondása szerint mielőtt a kommandósok behatoltak, civil ruhás rendőrök vegyültek el a vendégek között, s ők adtak jelt az akcióra. Mindenkit hasra fektettek - köztük civil ruhás rendőröket is -, ez a helyzet mintegy 10 percig tartott. Először a nőket engedték ki a sörözőből, közülük többen hisztérikus sikoltozásban törtek ki.

A szemtanú szerint a később gyanúsítottként előállított biztonsági őrök semmilyen ellenállást nem tanúsítottak, amikor a kommandósok földre szorították és megbilincselték őket.

A Perényi 1. sörözőből és a fölötte lévő Karaoke bárból összesen négy biztonsági őrt, egy közeli lakásból még egy személyt, valamint a vendéglátóhelyeken a zenés programokat szervező nőt állították elő.

Előbbi négyet őrizetbe vették, utóbbi kettőt tanúként hallgatták meg, majd elengedték a rendőrök. Ugyancsak tanúként hallgattak meg a Perényi 1. sörözőben dolgozó pultost - értesült a részletekről az MTI.

A söröző egyébként szombaton este 7 órakor ismét kinyitott, és vasárnap is fogad vendégeket.

A szórakozóhelyeket működtető Barabás Zoltán korábban az MTI-nek elmondta: a Perény 1. és a Karaoke bár nem tartozik a "balhés helyek" közé, ezért is jelenthetett egyfajta biztonságos búvóhelyet az ezek szerint más életmódot is folytató embereknek.
Az elfogott biztonsági őrök - mint azt többen is elmondták az MTI tudósítójának - nem viselkedtek erőszakosan, sőt inkább az "udvarias" jelző illett a ténykedésükre. Ugyanakkor egyikőjük kinézetével, ruházatával, tetoválásaival és társaságban is hangoztatott nézeteivel nem hagyott kétséget szélsőséges nézeteiről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását