2024. május 16. - Mózes, Botond

Romagyilkosságok: Tatárszentgyörgy gyanakodik

Valaki irányíthatta, pénzelhette a háttérből a kilenc helyszínen, többek között Tatárszentgyörgyön is romákra támadó gyilkosokat, akikről csak akkor állítható majd bizonyosan, hogy megegyeznek a napokban letartóztatott négy férfivel, ha beismerő vallomást tesznek - híresztelik az emberek Tatárszentgyörgyön a polgármester szerint.
2009. augusztus 25. kedd 19:14 - HírExtra
Berente Imréné elmondta: nem nyugtatta meg a településen élőket "az állítólagos sorozatgyilkosok" elfogásának híre. Sokan további támadásoktól tartanak mindaddig, amíg egyértelműen be nem bizonyosodik, hogy valóban az őrizetben lévők követték el a bűncselekményeket, s nincsenek társaik, netán megbízóik.

A polgármester hozzátette: a félelemnél is nagyobb baj, hogy míg a tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság előtt békében éltek egymás mellett a romák és nem romák, addig az utóbbi hónapokban robbanásig kiéleződött közöttük a feszültség. A falu roma lakosainak egy része úgy gondolja: bármit megengedhet magának. Néhány fiatal például okmányok nélkül száguldozik a cigánysoron a nemrég nagy anyagi erőfeszítéssel megépített új úton, mások lopják a kukoricát, amit a földek tulajdonosai szinte éjjel-nappal őriznek. Félő, hogy előbb-utóbb egymásnak ugrik a két tábor - tette hozzá a polgármester, aki felháborítónak tartja, hogy még rendőr sincs Tatárszentgyörgyön.

A polgármester elmondta: a helyi képviselőtestület levélben kérte a miniszterelnök segítségét legalább két rendőr kirendelése érdekében, ám a Miniszterelnöki Hivatal februári válaszlevelében csak annyit közöltek, hogy a kérést az önkormányzati miniszternek továbbították. Azonban azóta is csak az egyetlen helyi körzeti megbízott birkózik a "többemberes" feladattal - tette hozzá Berente Imréné.

A romák egy ideig járőröztek és olykor önbíráskodásba hajlóan "kirángatták a járművekből" a szerintük "gyanús" terepjárók utasait, ezért ezt a módszert le kellett állítani - közölte a polgármester. A lakosság egyik része a további támadások, másik része a megtermelt kukorica "lábra kelése" miatti félelmében vár rendőri védelmet, s izzik a parázs a faluban a visszautasított óvodaépítési pályázat nyomán előállt helyzet miatt is - mondta Berenténé. A 75 férőhelyes óvodába a törvény szerint a hátrányos helyzetű gyermekeket mindenképp fel kell venni, márpedig a 132 igénylő 40-45 százaléka roma, vagyis megfelel a kritériumnak. Kit utasítsak vissza ebben a feszült helyzetben? - tette fel a kérdést a polgármester. Romát vagy hátrányos helyzetű magyart? Úgy tűnik, csak akkor figyel oda mindenki egy település lakóira, ha tragédia történik - összegezte véleményét a település elöljárója.

2009. február 22-én éjjel feltehetően Molotov-koktéltól lobbant lángra egy romák lakta ház Tatárszentgyörgyön. A tűzből menekülő apát és 5 éves kisfiát lelőtték, kislányát súlyosan megsebesítették.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Zoltán
2009. augusztus 26. 08:49
Azért nem minden roma bűnöző és magyarban is van rossz életű és tisztességes. Sajnos a rossz életű és élet vitelt fojtató romák miatt, szenvednek a tisztességes romák. Nekem is dolgoznak romák, és érdekes egyik sem volt még kisebb lopásért büntetve.S maguk is elítélik a Bűnözést. De nézzétek meg, hogy itt nem a társadalom hibája ami van, hanem a felső vezetés aki erre rendeltetett. Ha problémások a romák tettei,akkor "VAJDÁKAT" vegyék elő és számoltassák el őket.Tehát gondolkozzunk racionálisan. Magyarban is van bűnöző és romában is. Mig 2 ember Él a földön sosem lesz igazság s nyugalom. A sok kínai miatt miért nem lázadtok? Be telepednek az országba, le rabolják a kereskedelmi ágazatot, havi több 10 milliókat keresnek feketén a piacokon.Számlát kérsz a ruháról mi a válasz: Nic számla, azért lenni ruha occó. Akkor az APEH is bűnözőnek mondható lenne(bűnpártolás),hogy ezen dolgok felett szemet huny. APEH-t eddig egyszer láttam a kínai piacokon razziázni.Magyarország állítólag Jog Állam !! De csak szavakban, és nem jogilag. Én megértem, sok mindennek nem örültök de akkor lesz csak itt jobb, ha tényleg hozzá értő szakemberek fognak ülni a hivatott székekben.Ahogy mondva vagyon: Itthon neked Magyar szavad nincs.Mindegy, majd elszámolnak ők is ahol kell.
hajdukf
2009. augusztus 26. 07:19
Remélem, lesz folytatás... mocskos orkok!
galamb tamás
2009. augusztus 25. 22:21
Felbátorították a cigányokat, odadobták a Magyarokat koloncnak! Ez kinek lessz a felelőssége? Ez is a NEM CIGÁNYOKÉ? AZ ISTEN VERJEN MEG BENNETEKET!!!!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását