2024. május 19. - Ivó, Milán

Musical az öregedésről

Floss címmel az öregedésről ír musicalt Pete Townshend, a The Who hatodik ikszben járó gitárosa.
2009. augusztus 26. szerda 10:20 - HírExtra
"Mikor 19 éves voltam, a My Genetarionnel a rock legszókimondóbb öregségellenes dalát írtam meg" - fogalmazott Townshend együttese honlapján (www.thewho.com). Az 1965-ben született szerzeményben szerepel az a sor is, hogy "remélem meghalok, mielőtt megöregszem".

Hatvannégy évesen azonban már kihívásnak tekinti az öregedést és a halandóságot, így aztán a rock dühös és ütős közvetítésével akarja megfogalmazni ezzel kapcsolatos érzéseit - fejtette ki a zenész.

A Floss szabadtéri színpadra készül, hogy stadionokban is elő lehessen adni. A szerző úgy tervezi, hogy a premierre már 2011-ben sor kerülhet, valószínűleg New Yorkban.
A gitáros elárulta, hogy a készülő mű néhány "konvencionálisabb" dalát az együttes jövőre megjelenő albumára is felteszik.

Townshend, aki már kipróbálta magát a műfajban, két korábbi rockoperája, a Tommy és a Quadrophenia stílusához hasonlította a musicalt.

A történet egy javakorabeli párról szól, akiknek a házassága válságba kerül. Walter, a kocsmai rockzenész férj hirtelen meggazdagszik, amikor dalát felhasználják egy hirdetési kampányban. Ám 15 éves kihagyás után már nagyon keserves számára a visszatérés a zenei világba.

Townshend bevallotta, hogy a musicallel generációjának szüleihez, gyerekeihez és unokáihoz fűződő zűrös kapcsolatáról is beszélni akar.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását