2024. május 18. - Erik, Alexandra

A zsaruknak megsúgták, hogy volt kollégájuk ölni fog?

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságot több alkalommal értesítették arról, hogy egy leszerelt rendőr életveszélyesen megfenyegette külön élő feleségét, de mivel a bejelentők nem tettek feljelentést, ezért a rendőrség nem tett megelőző intézkedést.
2009. szeptember 1. kedd 16:42 - HírExtra
"A bűncselekmény körülményeinek tisztázása során felmerült olyan információ, ami arra utalt, hogy a tragédiának lehetett előzménye. Ennek érdekében vizsgálat indult annak kiderítésére, hogy az elhunyt asszony, hozzátartozó, vagy más személy fordult-e segítségért hatóságunkhoz, ha igen, akkor hogyan, milyen formában és tartalommal" - áll abban a közleményben, amit a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság küldött az MTI-nek kedden.

Augusztus 24-én egy 54 éves, nyugállományba vonult rendőr este bement a felesége által bérelt és üzemeltetett élelmiszerboltba Kecskeméten, majd egy szóváltást követően több alkalommal megszúrta az asszonyt. A férfi elmenekült a helyszínről, majd néhány órával később feladta magát a rendőrségen, és átadta a gyilkosságnál használt kést. A nyakán, mellkasán és combján megszúrt asszonyt a mentők kórházba vitték, de a műtét közben belehalt sérüléseibe. A volt rendőr beismerő vallomást tett.

A rendőrség vizsgálata kiderítette: "az elhunyt asszony barátnője két alkalommal - a sértett nevében telefonálva -, 2009. augusztus 12-én és augusztus 17-én is telefonon kereste rendőrséget a 107-es számon. Ahogy azt a hatóság előtt elmondta, mindkét alkalommal megnyugtató tájékoztatást kapott, a hívásával komolyan és érdemben foglalkozott a rendőrség. A hívásokat végighallgató sértett asszony azonban - a barátnői támogatás ellenére - sem személyesen, sem írásban nem kívánt segítséget kérni, amit a következményektől való félelmével magyarázott barátnője".

A vizsgálat megállapította, hogy az elhunyt asszony felnőtt fia elektronikus levélben fordult 2009. augusztus 8-án egy internetes hírportálhoz, melyben segítséget kért. A levelére választ kapott még aznap, és felhívták a figyelmét arra, hogy a megoldás a rendőrségi feljelentés, ami valódi segítséget tud adni. Ennek hatására telefonon hívta fel a rendőrség ügyeletét, ahol a hívását fogadó rendőr tájékoztatta a teendőkről.

A Petőfi Népe napilap augusztus 12-én egy cikket közölt a családon belüli erőszakról, amelyben idézték a meggyilkolt nő fia által írt segélykérő levelet.

"Kijelenthetjük, hogy a tragédiát megelőzően senki nem tett feljelentést hatóságunknál, a bűncselekmény elkövetésekor nem volt folyamatban büntetőeljárás" - olvasható a rendőrség közleményében.

A rendőrség közleménye nem tartalmazza azt, hogy az elkövető egy öt éve nyugállományba vonult rendőr volt, aki biztonsági őrként dolgozott. A nyugállományú rendőr egy Kecskeméthez pár kilométerre fekvő településen, Városföldön volt körzeti megbízott. Ezt az információt a rendőrség korábban megerősítette.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2009. szeptember 4. 10:46
Tegnap Drazséval kapcsolatban erről írtam. Amiről nincs feljelentés, az nem is bűncselekmény. Csakhogy a bűnügyi statisztikák köszönőviszonyban sincsenek a közbiztonsággal.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását