2024. május 13. - Szervác, Imola

Leszámoltak az ízesített cigikkel

Keddi hatállyal megtiltották az Egyesült Államokban a gyümölcsös, cukorkás és szegfűszeg ízű cigaretták árusítását a dohányzás visszafogása érdekében.
2009. szeptember 24. csütörtök 06:15 - HírExtra
Margaret Hamburg elmondta, hogy ezek az ízesített cigaretták főként a gyerekek és a fiatal felnőttek számára teszik vonzóvá a dohányzást, általuk könnyebben válnak rendszeres dohányossá.

Az FDA szerint a felnőtt dohányosok túlnyomó része kamaszként szokott rá a cigarettára, és vonzóbbnak találja az ízesített termékeket, mint az ízesítés nélkülieket. A hatóság sürgeti az új szabályozás kiterjesztését a mentolos cigarettákra és az ízesített egyéb dohánytermékekre is.

Tanulmányok azt mutatják, hogy a 17 éves dohányosok háromszor nagyobb valószínűséggel szívnak ízesített cigarettát, mint a 25 évesnél idősebbek.

A most életbe lépett tiltástól azt várják a szakemberek, hogy megtöri az ördögi kört, mely ahhoz vezet, hogy naponta több mint 3600 fiatal kezdi el a dohányzást. A dohányzás a megelőzhető halálesetek vezető oka a Egyesült Államokban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását