2024. május 18. - Erik, Alexandra

Ahmadinezsád cáfol és figyelmezteti Obamát

Cáfolta Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök pénteken, hogy titkok öveznék országa atomprogramját, miután fény derült egy második iráni urándúsító üzem létezésére.
2009. szeptember 25. péntek 19:38 - HírExtra
Ahmadinezsád a Time című amerikai hetilapnak adott interjújában, amelyből a lap részleteket ismertetett, hangsúlyozta: országának nincsenek titkai (atomprogramját illetően), s a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség szabályainak megfelelően tevékenykedik. A nukleáris fegyverek terjedésének megakadályozásán őrködő NAÜ szóvivője előzőleg közölte, hogy Teherán szeptember 21-én arról tájékoztatta az ügynökséget: a már létező natanzi urándúsító üzeme után most egy második ilyen létesítményt épít.

Barack Obama amerikai elnök, Gordon Brown brit kormányfő és Nicolas Sarkozy francia elnök a G-20 országcsoport pittsburgh-i csúcstalálkozóján rögtön azzal vádolta meg Iránt, hogy titkos létesítményt hozott létre, s decemberig adtak időt annak a nemzetközi ellenőrök előtti megnyitására, ellenkező esetre pedig súlyos szankciókkal fenyegetőztek.

Ahmadinezsád hibának minősítette Obama nyilatkozatát. Azt állította, hogy Teherán mindent megtesz atomprogramja átláthatósága érdekében, bár megjegyezte, ez nem azt jelenti, hogy minden létező létesítményükről tájékoztatni kell az Obama-kormányzatot. "Obama hibái nekünk kedveznek" - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását