2024. május 14. - Bonifác

Észak-Korea Kínával paktál

Megbeszélést folytatott vasárnap Phenjanban Kim Dzsong Il észak-koreai vezető a kínai miniszterelnökkel. A találkozón a felek több együttműködési megállapodást írtak alá - jelentette az Új Kína állami hírügynökség, de további részleteket nem közölt.
2009. október 4. vasárnap 17:15 - HírExtra
Kim személyesen fogadta néhány órával korábban a phenjani repülőtéren Ven Csia-paót, aki három napot tölt Észak-Koreában. A kínai külügyminisztérium közlése szerint a kormányfő magas rangú észak-koreai vezetőkkel tárgyal, és részt vesz a két ország közötti diplomáciai kapcsolatok felvételének 60. évfordulója alkalmából tartandó rendezvényeken.

Kínában azt hangsúlyozták, hogy a miniszterelnök az évforduló miatt keresi fel szomszédját, de a kelet-ázsiai térség és Washington reményei szerint a látogatás lehetőséget kínálhat arra, hogy Peking visszatérítse Phenjant a Koreai-félsziget nukleáris leszerelését célzó a hatoldalú tárgyalásokhoz. Erre utalt a dél-koreai hírügynökség jelentése is, amely lehetségesnek nevezte, hogy a vizit alkalmával Kim "fontos bejelentést" tesz a leszerelési párbeszédre vonatkozóan.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását