2024. május 17. - Paszkál

Fogolycseréről folyik a diskurzus a Közel-Keleten

Folytatódnak a következő hetekben az Izrael és a Hamász közötti tárgyalások a fogolycseréről - közölte Mahmúd asz-Szahar, a palesztin szervezet egyik vezetője vasárnap az izraeli rádióban. A német közvetítés mellett zajló újabb tárgyalásokon 125 palesztin fogoly esetleges szabadon bocsátásáról egyeztetnek majd a felek.
2009. október 4. vasárnap 11:25 - HírExtra
Ezek a foglyok rajta vannak azon a listán, amelyen az a 450, Izraelben bebörtönzött palesztin szerepel, akinek a szabadulását a Hamász el akarja érni a fogolycsere-tárgyalásokon - mondta asz-Szahar, hozzátéve: bízik abban, hogy akár heteken belül megállapodás születhet.

Izraeli kormányzati tisztségviselők ugyanakkor úgy nyilatkoztak, hogy kemény és hosszadalmas alkudozásra számítanak a fogolycsere ügyében.

A zsidó állam szerdán egy, pénteken pedig 19 palesztin női foglyot engedett szabadon, és cserébe kapott egy videofelvételt Gilád Salitról, a Hamász fogságában lévő izraeli katonáról. A most 23 éves, izraeli-francia kettős állampolgárságú katonát 2006. június 25-én hurcolták el palesztin fegyveresek a Gázai övezet határán egy izraeli őrposztról.

Izrael és a Hamász egyiptomi és német közvetítéssel tárgyal egymással arról, hogy a radikális palesztin szervezet szabadon engedné Salitot több száz olyan palesztinért cserébe, akit izraeli börtönben tartanak fogva. Összesen több mint tízezer palesztin van izraeli börtönökben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását