2024. május 18. - Erik, Alexandra

Johnny Depp örökké Szerbiában

Életnagyságú szobrot állíttat Johnny Depp amerikai filmszínésznek Szerbiában Emir Kusturica, a "fenegyerek" rendező és zenész saját építésű falujában, Drvengradban, Kustendorf nevű, saját fesztiváljának a színhelyén.
2009. október 4. vasárnap 17:07 - HírExtra
A Macskajaj, Az élet egy csoda, a Cigányok ideje című filmek világszerte ismert rendezője a Blic című belgrádi napilapnak elmondta, hogy "Johnny Depp igen népszerű, elismert színész, komoly művész és a barátom. Amikor meghallotta, hogy mit tervezek, csak mosolygott rajtam. Én viszont elképzelem, hogy a nők mennyire szeretni fogják ezt a dimenziót."

A Mokra Gora hegységben levő Kusturica-település - amelynek házai a népi építészet hagyományait követik - főterét Andrej Tarkovszkij orosz rendezőről nevezte el a szarajevói születésű, de Szerbiában élő művész, s oda tervezi Johnny Depp életnagyságú szobrát, amely a Karib-tenger kalózai című filmben viselt jelmezében ábrázolná az amerikai filmsztárt.

A szobrot Dragan Nikolic Baja készíti el, a művet a legközelebbi Kustendorf filmfesztiválon, 2010 januárjában leplezik le ünnepélyes keretek között. Kusturica privát fesztiváljának díszvendége Johnny Depp lesz és retrospektív vetítést is tartanak filmjeiből.

Emir Kusturica az Arizonai álmodozók című, 1993-ban bemutatott filmjének rendezésekor barátkozott össze a színésszel és most Pancho Villa mexikói forradalmárról szóló legújabb filmjében a főszerepre kérte föl Deppet és rajta kívül még egy hollywoodi sztárt, Salma Hayeket, a szerb színészek közül pedig Miki Manojlovicot.
A Pancho Villa híres forradalmárról szóló filmhez Drvengradban föl kell építeni egy ezer négyzetméternél nagyobb stúdiót, ahol a következő év végén már forgatni akarják a film első részét. Drvengradon kívül Kusturica forgatni fog Spanyolországban is.

A belgrádi lap megemlíti, hogy a januári Kustendorf filmfesztiválra Johnny Depp mellett meghívást kapott Oliver Stone Oscar-díjas amerikai rendező, A szakasz és a Született július 4-én című filmek alkotója. A filmen kívül Stone és Kusturica közös szerelme a zene, így Stone valószínűleg elmegy a No smoking együttes - amely Kusturica zenekara - koncertjére a filmfesztivál ideje alatt. A Kustendorf fesztivál korábbi díszvendégei között volt Nyikita Mihalkov orosz és Jim Jarmusch amerikai filmrendező.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását